Akce 2009

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru

 

       
 

REKAPITULACE ROKU 2009:

Děkujeme všem sponzorům a donátorům, kteří nám nemalými částkami nebo osobní pomocí přispěli na naši oddílovou činnost. V roce 2009 to byli:

  1. Farma BRONCO Rapšach - Ing. Jan Kepka, Mgr. Marie Kepková a hlavně jejich syn Petr

  2. Magna Cartech, České Velenice

  3. CRF s.r.o. - manželé Círalovi, Dvory nad Lužnicí

  4. Lékárna "U panny Marie pomocné" - Mgr. Durková, Suchdol nad Lužnicí

  5. Kodavo a.s., Halámky

  6. Autokemp "U pískovny" - Čechalovi, Paris

  7. Prodejna Flosman, Studená

  8. Pizzerie "Panský šenk" - Sokolíkovi, Tušť

  9. Obec Rapšach

  10. Jihočeský kraj

  11. nikoli poslední v řadě - Asociace turistických oddílů mládeže

Všem jim posíláme veliké díky!


Po jednotlivých akcích:

   

*  1. 1. – půlnoční přípitek u staré klubovny. Sešlo se nás docela dost...

*  1. 1. – Novoroční vycházka – sešlo se nás šestnáct a šli jsme tentokrát přes Malý London kolem velkého požáru zpátky do Rapšachu

   

*      14. 2. se uskutečnil již tradiční maškarní ples, opět v Pizzerii u Sokolíkových v Tušti. Účast asi 40 masek a celkem asi 130 lidiček...

*      18.2. jsme po roce uskutečnili závody na běžkách – startovalo 27 závodníků

*      28. 2. – 7. 3. – výprava starších a pokročilých do Krkonoš na lyže. Účast 7 členů a 7 nečlenů

   

*      23. a 30. 3. – „Mistr uzlů“ – celkem 28 účastníků, vítězem „malých“ opět Anička Círalová, u „velkých“ pak Ondra Kaňúr

*      18. a 23. 3. – „Mistr šifer“ – celková účast 28 soutěžících, vítězem „malých“ Anička Círalová, u „velkých“ Honza Alfonz Pytel

*      4. 4. – hledání kešky na kolech kolem Boru. Bylo nás jen pět...

      ZÁPIS Z VÝPRAVY

*      15. 4. – místní kolo turistického závodu, celkem 154 účastníci, 13 závodníků z Českých Velenic, 6 závodníků ze Suchdola n. Luž. a 4 z Lomnice n. Luž.

   

*      18. 4. se všechny postupující hlídky z místního kola TZ zúčastnily Jihočeského krajského mistrovství turistického závodu, který byl uspořádán u nás v Rapšachu. Celkem 121 záv. – do ČP nás postoupilo 23

*      24. – 26. 4. – víkend her na Pořešíně pro všechny zájemce z řad našich Tomíků. Slaňovali jsme, hráli spoustu her a bylo nás dvaadvacet
ZÁPIS Z VÝPRAVY

*      27. a 29. 4. – 15. ročník Kuličkiády. 1. místo Janča Ferencová – Mistr kuliček roku 2009 - kategorie "velcí", 1. místo Máťa Kocina – Mistr kuliček roku 2008 - kategorie "malí", celkem 31 soutěžících

*      4. 5. se uskutečnilo tradiční Míčování s Tomíky aneb netradiční nejen míčové hry. Tentokrát jsme se zaměřili na aktivity spojené se štafetami. Bylo nás třicet

   

*      23. 5. se postupující hlídky z krajského kola zúčastnily Českého poháru turistického závodu ve Vinoři u Prahy. Na Mistrovství ČR postoupil Ráďa Šebesta! Bylo nás čtyřicet!

*      30. 5. jsme se vypravili do Českých Velenic, kde jsme spolu s dětmi, jejich rodiči a příbuznými oslavili Den dětí v areálu firmy Magna Cartech. V hrozném lijáku se zúčastnilo 163 dětí a dospělých. Díky všem, kdo pomáhali!

*      31.5. proběhl další ročník turnaje ve vybíjené „O dort Tomíků“. Bylo nás jen deset a nacpali jsme se k prasknutí!

*      6.6. – další závod Českého poháru v TZ, tentokrát v Pacově. Na Mistrovství ČR postoupil Míša Špimr! Bylo nás 27.

   

*      20. 6. zasáhli do bojů o mety nejvyšší v rámci turistického závodu - Mistrovství ČR Kralupy nad Vltavou - naši závodníci Ráďa Šebesta a Míša Špimr. Míša skončil jedenáctý, RÁĎA ŠEBESTA SE STAL MISTREM ČR PRO ROK 2009! Zároveň se nominoval na MMTZ v Uherském Hradišti. Díky Mírovi Šebestovi, který kluky na závody ZDARMA dopravil!

   

*      Od pátku 26. do neděle 28. června jsme stavěli náš letní tábor. Tábor jsme opět postavili neuvěřitelně rychle. Stavělo nás 39!

*      4. 7. – 18. 7. – tábor už po sedmnácté na tábořišti u Dračice. 43 dětí a 14 dospělých. Malí hráli „Vikingy“ a velcí „Alessandra Scottu“. Jeden z nejhezčích táborů za posledních 30 let!!! Díky všem!!!

*      21. – 24. 7. – Kola 2009 – akce deseti staříků a dorostenců, tentokrát v Brdech.

*      29. 8. – tentokrát nás bylo jen 17, ale tábor byl i tak složen během soboty

*      4. – 5.9. – Mezinárodní mistrovství v TZ v Uherském Hradišti. Ráďa skončil osmý

*  8. 9. jsme ve třech opravili rozpadlou střechu kachňáku, kde máme složeno táborové vybavení

* 20. 9. jsme vyrazili na další cyklovýlet za keškami
ZÁPIS Z VÝPRAVY

FOTOGALERIE

   

*      2. – 4. 10. –Dobrá Voda u Telče. Tentokrát Praskolesy, Hradiště, Bradlo. Asi 15 km. Bylo nás 15
ZÁPIS Z VÝPRAVY

FOTOGALERIE

*      7. 11. se uskutečnila již tradiční drakiáda na fotbalovém hřišti a přilehlém okolí. Bylo nás 33 a 15 draků!

*  17. 11. se uskutečnilo poslední letošní hledání keše – tentokrát v Novohradských horách. Bylo nás 16 a našli jsme dvě keše!
ZÁPIS Z VÝPRAVY

FOTOGALERIE

   

30.11. uspořádal náš turistický oddíl „Práčata“ pro všechny zájemce soutěž ve skládání puzzlů a tangramů na počítači, a to od 13.45 hodin do 15.45 hodin v počítačové učebně. 

Výkony byly odměněny diplomy za první tři místa v puzzlích a tangramech zvlášť, plyšáčky za první tři místa v dvojboji puzzle-tangramy, pamětním listem pro všechny zúčastněné a dalšími hodnotnými drobnostmi.

Zúčastnění soutěžící: Evík, Michal, Aneta, Tedýs, Alfonz, Kikča, Tom, Anička, Marek, Honza, Fanda, Ráďa, Pepča, Janča, Zuzka, Míša M., Ráďa P., Hanka, Adýs.

Na stupních vítězů

Puzzle: 1. místo Evík, 2. místo Michal, 3. místo Aneta

Tangramy:  1. místo Fanda, 2. místo Ráďa, 3. místo Anička

Dvojboji puzzle-tangramy: 1. místo Michal, 2. místo Kikča, 3. místo Anička

Děkujeme všem soutěžícím za skvělé výkony a vítězům gratulujeme!!!

 

 

17.12. se uskutečnilo posezení s Tomíky na závěr roku a promítání videa nejen z letního tábora, a to od 17.00 hodin ve škole.

Bylo nás 26!

 

 

30.12. jsme si spolu s Tomíky protáhli těla na již 25. ročníku vánočního turnaje v líném tenise, a to od 10.00 hodin v tělocvičně ZŠ.

Součástí oslav výročí turnaje byla především kontrola tuhosti ve skrutu, sweetspotu a hybridního výpletu a posléze mimo drtivých podání, liftovacích úderů, riternů, smečí, stopbalů, stopvolejů,  forhendů, bekhendů, halfvolejů, horních faleší, kraťásků a lobů (viz více na http://www.europult.cz/slovnicek-tenisovych-pojmu/) také občerstvení – opečený buřtík s chlebíkem a lahodný proteinový nápoj. Hrálo 16 dvojic, celkem (včetně diváků) se turnaje zúčastnilo neuvěřitelných 38 lidiček!

Vítězi se po roční odmlce opět stali Čiko s Martinem G.

Gratulujeme!
VÝSLEDKY
FOTOGALERIE