Akce 2018

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru

 

 
 
 

 

30. 12. od 10.00 hodin uspořádal ve školní tělocvičně náš TOM Práčata 34. ročník vánočního turnaje v líném tenise. Turnaje se zúčastnilo osm dvojic. A tak jsme si opět v čase všeobecného svátečního odpočinku a pojídání všelijakých dobrot protáhli svá tělíčka a zpevnili svalíčky.

 

Výsledky 34. ročníku vánočního turnaje v líném tenisu:

1. místo: Kájina a Adýs

2. místo: Honza a Tedýs

3. místo: Kuba a Ondra

 

Všem zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a stanuvším na stupních vítězů gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 

21. 12. PŮJDEM SPOLU K BETLÉMU. Celkem 15 tomíků se nás vypravilo do Suchdola nad Luž. k betlému, k dílu místního řezbáře M. Bicana. Zpátky po svých 5 km. Počasí nám moc nepřálo, a tak teplý čaj, sladká vánočka a vánoční cukroví přišlo vhod. Trochu jsme zavzpomínali nad fotkami na letošní akce a nakonec si „zaprskali“.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

V pondělí 17. 12. jsme byli s Radkou Círalovou na oddílové vycházce, spojené s velkou koulovačkou
a MOC JSME SI TO UŽILI!

FOTOGALERIE

 
 
 

 

 

19. 11. si malá i větší Práčata na oddílové schůzce vyrobila krásné čerty – každý s vlastním obličejem.
Moc se nám povedli!


FOTOGALERIE

 

 
 
 

 

18. 11. zorganizoval náš TOM „Práčata“ na místním hřišti SK Rapšach od 14.00 hodin pro všechny zájemce a zájemkyně, přívržence a přívrženkyně, nadšence a nadšenkyně vzdušného dračího létání, vznášení, startů, vzletů, pádů a kroužení již 18. ročník drakiády, a to na třetí pokus.

Předminulou sobotu (3. 11.): bylo velmi zamračené a mlhavé odpoledne, téměř se nepohnul žádný jinak vždy se alespoň tetelící podzimně zbarvený lístek v korunách okolních stromů, a přesto se slétlo šest draků (a kolem 15 dětí a dospěláků) – vznášeli jsme se však jen chvíli.

A potom (neděle 11. 11.): počasí a vítr nám nepřejí…

A dnes (neděle 18. 11.): v noci mráz, přes den…a pak padal sníh…

Další zpráva: podle vnitřní směrnice Evropské unie č. 156/2018/Dragon smí drak (létající hračka) odstartovat při minimální rychlosti větru 3,72 m/s (tj. 13,392 km/h). Pokud v neděli 11. 11. 2018 nebude vítr této rychlosti dosahovat (laicky řečeno když nebude, do prčic, zase foukat), přeložíme Drakiádu ještě o týden na neděli 18. 11. 2018. Jestli nebude foukat ani pak, bude to po 30 letech poprvé, co bude Drakiáda definitivně zrušena. A byla...

DĚKUJEME SK RAPŠACH ZA POHOSTINNÉ ZÁZEMÍ!!!

DĚKUJEME VŠEM ZÚČASTNĚNÝM A ZASE ZA ROK – SNAD BUDE LÍP!!! (Míněno je lepší počasí!)

 
 
 
 

 

17. 11. uspořádal náš TOM „Práčata“ celodenní výpravu do Tábora. Akce se v plném počtu zúčastnili všichni, kdo se podíleli na vybírání peněz pro nadaci Českého rozhlasu Světluška, která pomáhá nevidomým. Bylo nás 23 dětí a 3 dospělí.

V Táboře jsme si nejdříve prohlédli táborské podzemí a Muzeum husitství, kde jsme ve dvojicích vyplnili pracovní listy. Pak jsme se přesunuli do Muzea čokolády a marcipánu. To jsme si nejen prohlédli, ale každý jsme si z marcipánu také něco vytvořili. Třetí na řadě bylo Muzeum lega – to už jsme byli dost unavení (zvlášť ti nejmenší).

Nakonec jsme si ještě na táborském náměstí a v přilehlých uličkách zahráli velkou pátrací hru.

Ve vlaku nás za to vše čekaly odměny – čokoládové bonbóny, nafukovací balonky, pohledy, samolepky a Glejt Práčat města Tábora.

Děkujeme Asociaci TOM ČR, která nám na tuhle výpravu přispěla!

 

FOTOGALERIE 1

FOTOGALERIE 2

 
 
 
 

 

5. 11. při pondělní pravidelné schůzce naši malí a velcí tomíci pod vedením p. uč. Radky Círalové a za účasti pana školníka Františka Davida uklízeli a hrabali listí vpředu na školní zahradě vedle nového multifunkčního hřiště nebo vzadu ve školním sadu, kde v sezóně turistických závodů (TZ) trénují, sportují a plní úkoly na kontrolách TZ nebo si hrají a soutěží. A po usilovné práci zasloužená odměna – voňavé buřtíky a v sychravém podzimním odpoledni hřejivý ohýnek.

DĚKUJEME!!!

 

FOTOGALERIE

 
 
 

 

 

15.10. jsme si při oddílové schůzce zahráli turnaj v nové hře KUBB.

Vyhrálo družstvo, vedené Violkou.

Hra se nám všem líbila a zvlášť naši nejmenší v ní vynikli!

 

FOTOGALERIE

 

 
 

 

 

12. – 13. 10. si naší Tomíci užívali VEČERNÍ TOULÁNÍ – SPOLEČNÉ NOCOVÁNÍ. Krásné podzimní odpoledne a večer prožili tomíci s Radkou Círalovou na společné výpravě. Sešlo se celkem 26 odhodlaných toulat se 9 kilometrů, plnit úkoly, jít po tmě pěšky lesem, společně něco odvážného prožít.

Po páté hodině jsme se vydali z Klikova směrem na Bílý vršek. Cestou jsme potkali Elišku V. s Rozárkou (sova pálená). Eli, je opravdu nádherná!!! Cestou k Písečnému kopci se plnily úkoly po týmech, získávaly potřebné bodíky. Cílem našeho putování byla studánka. Se zklamáním jsme zjistili, že je ve studánce místo čisté vody jen slimák. Naštěstí nám studánková víla nechala vzkaz:

Je mi líto, že nemám ani kapku vody.

Na jaře dám vám vody čisté a léčivé.

Těšíme se na jaro! Někteří chtěli jít hned v sobotu ráno, co kdyby???

Cesta přes Františkov na Rapšach prověřila vytrvalost, houževnatost a odvahu. I naši nejmladší členové oddílu si vedli znamenitě. Milé přivítání na nás čekalo Na cihelně. Okolo cesty svítily svíčky a na znavené Tomíky čekaly sladkosti. Maminky se na nás připravily.

Ráno jsme posnídali formou švédského stolu (velký dík maminkám) a rozešli se domů.

Děkujeme Mirce Jáchymové, která se s námi toulala a ochotně vyndávala věci z baťůžků.

 

FOTOGALERIE

 

 
 

 

V pátek 28. 9. jsme vyrazili na výpravu k Dračici. Ušli jsme přes 10 kilometrů, hráli "kolíčkovanou" a další hry, našli houby, potkali spoustu "kololistů" (žádný nás nepřejel), a nakonec jsme si na školní zahradě opekli špekáčky.

Výprava byla krásná a těšíme se na další!

 

 

FOTGALERIE

 

 
 
   
 
 
 

22. 9. se uskutečnily oslavy 680 let od první písemné zmínky o obci Rapšach (1338 – 2018) a 100 let od konce I. světové války (1918 – 2018).

Oslavy na návsi pořádala Obec Rapšach spolu se ZŠ a MŠ v Rapšachu, Asociací TOM ČR – 2402 Práčata Rapšach a SDH Rapšach.

V rámci oslav se od 13 do 15 hodin uskutečnila akce „Zážitková turistika“ – ukázka turistického závodu na zkrácené trati.

Závodu se zúčastnilo 97 závodníků ve třech kategoriích. Vítězkou nejmladší kategorie (děti s doprovodem) se stala šestiletá Hanička Daňková. Vítězkou druhé kategorie Simonka Šimáčková a mezi dorostem a dospělými kraloval Jirka Daněk. Rodina Daňků měla vůbec nejpočetnější zastoupení v celém závodě.

Kromě oficiálních diplomů a náramků dostali závodníci na prvních třech místech v každé kategorii velkou medaili.

Počasí nás nezradilo, dokonce během závodu občas vykouklo sluníčko a pěkně nás zahřálo.

 

 

VÝSLEDKY

 
 
 
 

22. 9. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na MEZINÁRODNÍM MISTROVSTVÍ TURISTICKÉHO ZÁVODU (MMZ TZ) v Oščadnici do bojů o další titul.

 

MMTZ se v tomto roce konalo na Kysuci v obci Oščadnica na Slovensku – v polském pohraničí.

Po slavnostním vyhlášení výsledků jsme se vydali pěšky do Dedovej (přes 5 km), kde nás sedačková lanovka vyvezla do výšky 925 m n. m. Krásný výhled na Kysucké Beskydy byl odměnou za náročný závod v horském terénu.

Po setmění jsme si prohlédli dominantu náměstí v Oščadnici – osvětlenou fontánu.

 

Výsledky MMZ TZ Oščadnice ve svých kategoriích:

 

3. místo Vojta Adam – gratulujeme!!!

 

Děkujeme všem závodníkům za skvělé výkony v extrémních podmínkách a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu, kraje a republiky!!!

Děkujeme organizátorům závodu za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

Děkujeme všem dospělákům za účast a doprovod!!!

Děkujeme paní učitelce Radce Círalové za přípravu a doprovod našich reprezentantů po celou sezónu závodů!!!

 

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 

 

15. 9. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na MISTROVSTVÍ ČR – štafety (a Mistrovství ČR Long) v Mikulášovicích (okres Děčín) do bojů o další titul.

Štafeta žáci – běželo se podle pravidel TZ starší žáky:

1. Kuba Zvěřina

2. Pepča Břenek

3. Vojta Adam.

 Štafeta žákyně – podle pravidel TZ starší žákyně:

1. Klára Oušková

2. Verča Břenková

3. Terka Dvořáková.

Long ženy (trať 12 km, převýšení 430 m) – 8. Anna Círalová.

 

Krásně zorganizovaný závod v CHKO Labské pískovce – Národní park České Švýcarsko, příjemné počasí. V prostoru startu a cíle se měli možnost všichni nechat namasírovat (před závodem nebo po závodě) a občerstvit – isotonické nápoje, banány, mysli tyčinky. Všichni účastníci závodu si odvezli na památku zavírací nůž „rybička“ od firmy Mikov. Ceny pro medailisty – medaile, pohár, kytice, diplom, spacák, Mikov dýku v pouzdře, kniha, boxík plný sladkostí, láhev na vodu a další drobnosti.

 

Výsledky Mistrovství ČR Mikulášovice – štafety a Long – ve svých kategoriích:

2. místo - štafeta Vojty, Pepči a Kuby

4. místo - štafeta Verči, Terky a Klárky

a 8. místo – Long Aničky C.

BLAHOPŘEJEME!!!

Děkujeme všem závodníkům za skvělé výkony v extrémních podmínkách

a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu a kraje!!!

Děkujeme organizátorům závodu za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

Děkujeme všem rodičům za odvoz závodníků a závodnic!!!

Děkujeme panu Janu Adamovi za doprovod dětí!!!

Děkujeme všem dospělákům za účast a doprovod!!!

Děkujeme paní učitelce Radce Círalové

za přípravu našich reprezentantů!!!

 

 

FOTOGALERIE

Výsledky žáci

Výsledky žákyně

Výsledky Long ženy

 

 
 
 

10. 9. – 14. 9. se uskutečnila v naší škole a ve vsi a na dalších místech charitativní sbírka Světluška na pomoc nevidomým a zrakově handicapovaným.

 „Světlušky“ z našeho turistického oddílu Práčata nám nabídly:

- píšťalku – 30 Kč

- náramek – 50 Kč

- tykadla – 70 Kč (a plastový přívěšek zdarma)

- zubní kartáček – 100 Kč (a plastový přívěšek zdarma).

NAŠE MALÉ A VELKÉ SVĚTLUŠKY: SIMČA ŠIMÁČKOVÁ, NELINKA KYKRYCHOVÁ, KÁŤA MIA FERENCOVÁ, KUBÍK DANĚK, PÉŤA FERENC, KAROLÍNKA KORBELOVÁ, MATÝSEK ŠVEC, KUBÍK KOVÁŘÍK, KUBA ZVĚŘINA, MARTÍNEK HUBÁLOVSKÝ, ZUZKA ONDERKOVÁ, VERČA BŘENKOVÁ, KAROLÍNKA ŽAHOUROVÁ, VIOLKA KROČOVÁ, PEPČA BŘENEK, DANDA ŠIKR, JANIČKA HUBÁLOVSKÁ, HANIČKA DAŇKOVÁ, JIRKA DANĚK, MARTÍNEK SOKOLÍK, LUKÁŠEK GRUNDZA a ZUZKA ŠEBESTOVÁ (TŘEBOŇ).

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla. Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů.  Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců. Připojte se také. 

Dárcovská SMS: DMS SVETLUSKA 30 na číslo 87 777

Dlouhodobá podpora: DMS TRV SVETLUSKA 30 na číslo 87 777.

Další informace na:

http://www.rozhlas.cz/svetluska/portal/

www.darcovskasms.cz

https://www.rozhlas.cz/svetluska/zari/_zprava/sbirka-na-pomoc-nevidomym-odstartuje-uz-10-zari-2018--1752389

Děkujeme rodičům, kteří se rozhodli připojit a umožnili svým dětem podpořit tuto akci!!!

Děkujeme všem dětským a dospěláckým dárcům!!!

Děkujeme za organizaci a zdárný průběh akce p. řed. Karlovi Snětinovi, p. uč. Martinu Kvapilovi a p. uč. Radce Círalové a jejich malým a velkým Světluškám z turistického oddílu Práčata!!!

 

FOTOGALERIE

 

Podpořit nás můžete do konce září i na TOMTO ODKAZU, kde soutěžíme o tablet LENOVO pro náš oddíl.

 

DĚKUJEME!

 
 
 
 

30. 6. - 14. 7. proběhl tábor "Dračice 2018", tentokrát se společnou hrou "Pán prstenů". Tábora se zúčastnilo 42 dětí a 12 dospělých. Tábor byl plný pohody jako vždycky, a tak díky všem!

 
 
 
 

 
 
 
 

 

16. 6. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na 4. závodu Českého poháru a MISTROVSTVÍ ČR TZ v Kralupech nad Vltavou (ČP4 a Supersprint) do závěrečného soupeření o MISTROVSKÝ TITUL TZ.

 

Výsledky Mistrovství ČR TZ – jednotlivci (Kralupy nad Vltavou – výpis) ve svých kategoriích:

(výsledky na http://www.turisticky-zavod.cz/vysledky/rok_2018/MCR/MCR.htm)

1. místo Vojta Adam (starší žáci)

2. místo Danda Šikr (nejmladší žáci)

4. místo Klárka Oušková (starší žákyně)

11. místo Terka Dvořáková (starší žákyně)

17. místo Kuba Zvěřina (starší žáci)

5. místo – Bílý pohár – oddíly žáků.

Výsledky Českého poháru TZ 2018 – ve svých kategoriích (do 10. místa):

1. místo Vojta Adam (starší žáci) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

2. místo Danda Šikr (nejmladší žáci) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

6. místo Pepča Břenek (nejmladší žáci) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

5. místo Terka Dvořáková (starší žákyně) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

7. místo Klárka Oušková (starší žákyně) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

7. místo Kuba Zvěřina (starší žáci) – náhradník na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

3. místo Anička Círalová (starší dorostenky) – postup na Mezinárodní mistrovství TZ na Slovensku

 

BLAHOPŘEJEME VŠEM K UMÍSTĚNÍ A DĚKUJEME!!!

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu a kraje!!!

Děkujeme organizátorům závodu za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

DĚKUJEME PANU JANU ADAMOVI

ZA OBĚTAVOU PÉČI A STAROSTLIVOST

O REPREZENTANTY A REPREZENTANTKY

PO CELOU SEZÓNU TURISTICKÝCH ZÁVODŮ!!!

Děkujeme všem dospělákům za účast a doprovod!!!

Děkujeme paní trenérce Radce Círalové

za úspěšnou přípravu a doprovod našich reprezentantů a reprezentantek!!!

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY 4. kola ČP

CELKOVÉ VÝSLEDKY Českého poháru

 
 
 
 

11. 6. náš TOM 2402 Práčata zorganizoval pod vedením p. řed. Karla Snětiny tradiční a stále oblíbený turnaj ve vybíjené „O dort Tomíků“.

Výsledky „O dort Tomíků“ 2018

1. místo tým Kájiny Ž. + Verča B., Klárka O., Martin H., Péťa S., Pepča P., Janička H., Baruška K.

2. místo tým Jirky D. + Toník O., Kubík D., Kája Ž., Kájina K., Nelča H., Pavlínka K.

3. místo tým Kuby Z. + Dan Š., Simča Š., Zuzka O., Nelča K., Andrejka M., Terka M.

Hodně jsme se snažili a dortíky nám moc chutnaly!!!

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a všem na stupních vítězů gratulujeme!!!

Paní Andulce Novákové děkujeme za bezva dorty!!!

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 
 
 
 

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 

2. 6. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na 3. závodu ČP3 TZ v Otrokovicích (ČP3) do soupeření o mistrovský titul.

 Výsledky 3. závodu Českého poháru (ČP3 Otrokovice – výpis)

 (výsledky na: http://www.turisticky-zavod.cz/vysledky/rok_2018/pohar/CP3.htm )

2. místo Danda Šikr

2. místo Vojta Adam

2. místo Anička Círalová

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu a kraje!!!

VŠEM GRATULUJEME K UMÍSTĚNÍ!!!

Všem postupujícím přejeme hodně úspěchů v soupeření o mistrovský pohár!!! Děkujeme organizátorům závodu za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

Děkujeme všem dospělákům za účast a doprovod!!!

Děkujeme panu Honzovi Adamovi za financování ranní snídaně!

Děkujeme paní trenérce Radce Círalové za úspěšnou přípravu a doprovod našich reprezentantů a reprezentantek!!!

 
 
 
 

 

28. 5. náš TOM 2402 Práčata zorganizoval pod vedením p. řed. Karla Snětiny naše stále oblíbenější „(nejen) Míčujeme“ s turisty. Disciplíny: hlavomíč, běhomíč, kulomíč, kolenomíč, sedlotyč a kombištaf.

Moc jsme se snažili a moc jsme si týmové nejen míčování užili!!!

Výsledky „(nejen) Míčujeme“ s turisty 2018 

1. místo tým Kuby Z.

2. místo tým Kájiny Ž.

3. místo tým Verči B. 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony a všem nejen na stupních vítězů gratulujeme!!!

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 
 

 

21. 5. uspořádal náš TOM „Práčata“ pod vedením p. řed. Karla Snětiny od 13.45 hodin již dlouho toužebně očekávanou, tradiční a oblíbenou soutěž Uzlování s Práčaty pro všechny věkové kategorie zúčastněných soutěžících.

Výsledky „Uzlování s Práčaty“ 2018 (výpis)

 Kategorie mladší – 1. až 3. třída

1. místo Janička Hubálovská

2. místo Markus Gunár

3. místo Péťa Ferenc

Kategorie starší – 4. až 7. třída

1. místo Verča Břenková

2. místo Danda Šikr

3. místo Pepča Břenek

Opět jsme se velmi snažili!!!

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a všem na stupních vítězů i mimo ně gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 
 

 

19. 5. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na 2. závodu ČP1 TZ v Karviné do soupeření o mistrovský titul.

Celkem 11 závodníků bojovalo v sobotu 19. května za náš oddíl v Karviné.

Devět hodin trvala cesta vlakem, ale stálo to za to!! V Praze nad námi plula největší vzducholoď na světě Zeppelin NT, která měří 75 metrů. Lůžková úprava v rychlících také nebyla k zahození J.

V sobotním závodě naši tomíci bojovali na tratích, jak o medaile, tak o body do celkového hodnocení oddílů. Dařilo se nám. Přivezli jsme 3 medaile:

1. místo – Danda Šikr – nejmladší žáci

2. místo – Pepča Břenek – nejmladší žáci

2. místo – Vojta Adam – starší žáci

1. místo v Bílém poháru (z 24 oddílů), hodnocení celého oddílu, je důkazem toho, že se všichni na závod poctivě připravovali a dali do toho všechny síly.

Děkujeme ochotným rodičům, kteří pro nás přijeli v sobotu o půlnoci do Veselí n. L.

Výsledky 2. závodu Českého poháru (ČP2 Karviná – výpis) – NAŠE POSTUPY NA MČR TZ

(výsledky na http://www.turisticky-zavod.cz/index.php?page=vysledky_2018)

1. místo Danda Šikr (postup na MČR již z ČP1)

2. místo Pepča Břenek - postup na MČR

2. místo Vojta Adam (postup na MČR již z ČP1)

Bílý pohár - 1. místo TOM Práčata Rapšach.

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu a kraje!!!

VŠEM GRATULUJEME K UMÍSTĚNÍ!!!

Všem postupujícím přejeme hodně úspěchů v soupeření o mistrovský pohár!!! Děkujeme organizátorům závodu za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

Děkujeme všem dospělákům za účast a doprovod!!!

Děkujeme paní trenérce Radce Círalové za úspěšnou přípravu a doprovod našich reprezentantů a reprezentantek!!!

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 
 

 

19. 5. spolupořádal náš TOM Práčata Rapšach oslavy Dne dětí MAGNY CARTECH u prodejny FLOP v Českých Velenicích s následujícím programem:

- zážitková turistika v režii našeho oddíluplnění úkolů na následujících stanovištích a kontrolách:

Start.

Kontrola „TT“ – topografické a turistické značky (čtyři značky).  

Kontrola „KPČ“ – kulturně poznávací činnost (čtyři fotografie).

Kontrola „D“ – dřeviny (tři obrázky).

Kontrola „PD“ – překážková dráha (tři míčky na cíl z 10 metrů).

Kontrola „OM“ – orientace mapy.

Kontrola „U“ – uzlování (ambulanční uzel).

Kontrola „A“ (pomocí buzoly a zadaného pochodového úhlu (stupňů) učit správný terč a shodně označené kleště orazit do průkazu.

Chůze na špalcích a polokoulích.

Cíl.

Závodu se zúčastnilo 165 závodníků v šesti kategoriích a 15 dospělých pořadatelů z oddílu Asociace TOM ČR, 2402 Práčata Rapšach.

 

Vítězové kategorií:

Děti do 6 let s doprovodem – dívky - 1. Koudelková Lucie

Děti do 6 let s doprovodem – chlapci - 1. Görgei Barnabáš

Žákyně do 10 let - 1. – 2. Malíková Alžběta, Korčaková Magda

Žáci do 10 let - 1. Lermen Štěpán

Žákyně do 15 let - 1. – 2. Zemanová Klára, Večeřová Anna

Žáci do 15 let - 1. Luňák Michal

 

- ukázky hasičské techniky: hasičský vůz a jeho vybavení, postroj hasiče pro různé zásahy, rizika požárů v domácnosti.

- skákací věž, kolotoče, šlapací autíčka, gumová skákadla, malování na obličej, velký bublifuk, papírový ohňostroj, mýdlová show, sladké odměny, klobásky, párek v rohlíku, lahodné nápoje, cukrová vata, pamětní lístek.

Počasí nám přálo (až na hroznou zimu ráno) a děti a rodiče si vše dosyta užili!!!

Děkujeme všem našim dospěláckým pořadatelům!!!

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 

 

 

Ahoj,
šest týdnů dobrodružství je za námi. Hořcová výzva v mnohých oddílech a rodinách otočila život naruby. Společně, i každý zvlášť, jste prožili kupu nevšedních zážitků, vyzkoušeli mnoho nového a překonali své vlastní hranice. Hořcová výzva okořenila jarní dny pletením zlatožlutých věnců z pampelišek, výlety na rozhledny, rozděláváním ohně ocilkou, jízdami na bruslích, stáním v ledové vodě... . Jsme rádi, že jste šli do všech úkolů naplno, obzvlášť těch náročných a šílených (joudovských). Celkem jste splnili neuvěřitelných 86 569 úkolů a neskutečných 63 z vás splnilo úkoly všechny. Klobouk dolů!

Každému z vás patří velké poděkování, jelikož jen díky vám, vaší píli a nadšení, se stala Hořcová výzva hrou se vším všudy.

TOMÍCI JSTE BORCI! Máme z toho velkou radost.

Zde přinášíme výsledky Hořcové výzvy 2018.

ODDÍLY

1. TOM Hroši Chodov
2. TOM Stopaři Kovářská
3. TOM Medvědí stopa Holešov
4. TOM Klub lesní modrosti Roudnice nad Labem
5. TOM Tuři Olomouc
6. TOM Tuláci Frýdek Místek
7. TOM Tuláci Štětí
8. TOM Zlaté šípy Valašské Meziříčí
9. TOM Orion Hlučín
10. TOM Jeleni Sedlčany

JEDNOTLIVCI V KATEGORII DĚTI

1. Koník - TOM Zálesák Hlučín
2. Maki - TOM Zálesák Hlučín
3. Kaki - TOM Lotři Hronov
4. Saša - TOM Pawnee Bystice pod Hostýnem
5. Suši - TOM Orion Hlučín

JEDNOTLIVCI V KATEGORII KMETI

1. Agi - TOM Zlaté šípy Valašské Meziříčí
2. Tomek - TOM Zlaté šípy Valašské Meziříčí
3. Pusa - TOM Sedmička Ostrava
4. Míša - TOM Tuři Olomouc
5. Lukino - TOM Tuláci Frýdek Místek

VŠEM VELKÁ GRATULACE!

Ostatní výsledky najdete na stránkách www.horcovavyzva.cz 

V následujících dnech k vám doputují všechny slibované ceny, oddílům zážitkové odměny, hráčům outdoorového vybavení a hry, nejlepším z oddílu originální plecháček Hořcové výzvy a všem aktivním hráčům také malé překvapení.

Během týdne zpracujeme foto ohlédnutí za letošní Hořcovou výzvou sestavené z tisíců fotografií, které jste nám posílali. Najdete ho na stránkách Hořcové výzvy. Čtěte také červnového Tomíka, několik stránek bude o vás.

Osobně děkuji těm, kteří za vším stáli - Yourymu, Zajícovi, Radce, Jitce, Anežce, Emoušovi a technice, která nezklamala a šlapala!:)

Ještě jednou VELKÉ DÍKY VŠEM, příjemný zbytek oddílového roku a dobrodružstvím nabité tábory.

Za tým Hořcové výzvy

Ivo Skoček - Hop

 

I my hrozně moc děkujeme Hopovi, Yourymu a ostatním pořadatelům za šest nádherných týdnů, které pro nás připravili.

 

Náš oddíl skončil na krásném 11. místě z 69 zaregistrovaných.

 

Velké díky Vám všem, a obrovské díky Radce C., která pro Vás v oddíle připravila spoustu akcí, na které určitě do smrti nezapomenete. A díky Martinovi K., který jí s tím občas pomáhal...

Díky všem!

 

 
 
 

12. 5. naše výprava reprezentantů a reprezentantek zasáhla na 1. závodu ČP1 TZ v Rapšachu – lokalita Tokániště do soupeření o mistrovský titul.

 

Výsledky 1. závodu Českého poháru (ČP1 Rapšach - výpis)

NAŠE POSTUPY NA MČR TZ:

(výsledky na: http://rapsach.cz/cp/files/Vysledky_1_CP_2018.pdf)

2. místo - Danda Šikr (nejmladší žáci) - postup na MČR

2. místo - Terka Dvořáková (starší žákyně) - postup na MČR

3. místo - Klárka Oušková (starší žákyně) - postup na MČR

3. místo - Vojta Adam (starší žáci) - postup na MČR

Kuba Zvěřina (starší žáci) - postup na MČR

Zuzka Šebestová (mladší dorostenky) - postup na MČR

3. místo - Anička Círalová (starší dorostenky) - postup na MČR

 

BÍLÝ POHÁR - 2. místo TOM PRÁČATA RAPŠACH

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

v náročných podmínkách trati a počasí a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu, regionu a kraje!!!

VŠEM REPREZENTANTŮM DĚKUJEME A GRATULUJEME K UMÍSTĚNÍ!!!

DĚKUJEME VŠEM NAŠIM ORGANIZÁTORŮM A ROZHODČÍM A POMOCNÍKŮM Z ŘAD NAŠICH ŽÁKŮ A ŽÁKYŇ SOUČASNÝCH A BÝVALÝCH, RODIČŮ A KAMARÁDŮ A KAMARÁDEK A PŘÁTEL ŠKOLY A ODDÍLU ZA ZDÁRNÝ PRŮBĚH ZÁVODU!!!

Děkujeme všem našim organizátorům závodu a rozhodčím

za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

DĚKUJEME PANU Ing. MIROSLAVU LIDINSKÉMU

ZA VELKOU PODPORU NAŠEHO ZÁVODU!!!

Všem postupujícím přejeme hodně úspěchů v soupeření o mistrovský pohár!!!

Děkujeme všem našim dospělákům za účast a doprovod!!!

DĚKUJEME PANU MÍROVI ŠEBESTOVI ZA VELKOU POMOC

PŘI PŘÍPRAVĚ, REALIZACI A ÚKLIDU ZÁVODU!!!

DĚKUJEME PANÍ UČITELCE RADCE CÍRALOVÉ ZA ÚSPĚŠNOU PŘÍPRAVU NAŠICH REPREZENTANTŮ A REPREZENTANTEK!!!

DĚKUJEME NAŠEMU PANU ŘEDITELI KARLU SNĚTINOVI,

HLAVNÍMU VEDOUCÍMU TURISTICKÉHO ODDÍLU PRÁČATA,

ZA VEŠKEROU A MAXIMÁLNÍ PODPORU PŘI ZAŘIZOVÁNÍ, PŘÍPRAVĚ A REALIZACI PRVNÍHO ZÁVODU ČESKÉHO POHÁRU!!!

KÁJO, DÍKY!!!

 

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

8. 5. Malá pískovna

O úterním volnu se vydali členové Turistického oddílu na kolech na malou pískovnu, kde se učili základům pádlování na vlastnoručně vyrobeném plavidle.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

2. 5. Hořcová výzva – výprava do Novohradských hor.

Na celodenní výpravu se vydalo sedmnáct „Hořců“ s vedoucí oddílu Radkou Círalovou. Podařilo se splnit hned několik úkolů a posbírat potřebné body do Hořcové výzvy.

První zastávkou byl hrad Nové Hrady, založený ve 13. století.

Dále jsme pokořili jeden z vrcholů Novohradských hor, horu Vysoká (1 034 m n. m.). Cestou necestou jsme stoupali a potom klesali, prohlédli si zajímavé skalní útvary, přelezli a podlezli několik vyvrácených smrků, potrénovali dřeviny na Turistický závod.

Na zpáteční cestě jsme uhasili žízeň z léčivého pramene u poutního kostela Nanebevzetí Panny Marie v Dobré Vodě. A na úplný konec  - sladká tečka, zmrzlina a ledová tříšť u Poláků.

FOTOGALERIE

 

 
 
 
 

28.4. Hořcová výzva – spaní ve stanu

Úkol č. 92  - Přespi jednu noc ve stanu, splnilo sedmnáct členů Turistického oddílu. K ránu padla mlha, teplota klesala a klesala, ale dali jsme to.

Milý Ježíšku, přejeme si vysoce odolné spací pytle do extrémních klimatických podmínek.

FOTOGALERIE

 
 
 
 

27.4. Hořcová výzva

V podvečer 27. dubna jsme shlédli pěkný film o tomícich (č. 61), který ukazuje, co všechno dělají a co umí. Překvapením bylo, že jsme ve filmu poznali Kubu Z. a Zuzku Š. Poskládali jsme origami jeřába (č.15).

Na dvouhodinovou noční procházku přírodou (č.78) v 9 hodin večer se nás vydalo devatenáct, přišli nás podpořit tři “nehořci - kmeti“ Zuzka, Anička a Eší. Lesem statečně procházely čtveřice, trojice i jednotlivci.

Noční oblohou nás provedla Kájina K.J Přestože se úplněk blížil, našli jsme Velký vůz, Polárku, Herkula, Pastevce aj. (č. 7, 22).

Nakonec jsme malovali světlem.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

26. 4. Hořcová výzva

Tentokrát „Hořci“ zavítali na farmu p. Kepky, a tím splnili úkol č. 48. Prohlédli si a suchým pečivem nakrmili některá zvířata např. lamy, krávy, býky, kozy, berana, koně, perličky a slepice. Někteří se dokonce „přitulili“ ke krávě Mařeně.

Děkujeme paní Svobodové, která všechny farmou provedla!!!

FOTOGALERIE

 
 
 

 

 

FOTOGALERIE

 

23. a 24. 4. Hořcová výzva

Kutili jsme pilně plavidlo pro plavbu vlnami pískoven – sílou našich paží jsme spojovali, přivazovali a utahovali jednotlivé části k sobě – a dařilo se nám! Díky všem!!!

V úterý „Hořci“ sázeli lípu srdčitou. Někteří v okolí školy, jiní doma na svých zahradách – výzva č. 100.

 

 
 
 

 

20. 4. se uskutečnil zkrácený turistický závod v rámci Zážitkové turistiky s plněním úkolů na následujících stanovištích a kontrolách:

Start.

Kontrola „TT“ – topografické a turistické značky (čtyři značky).  

Kontrola „KPČ“ – kulturně poznávací činnost (čtyři fotografie).

Kontrola „D“ – dřeviny (čtyři obrázky).

Kontrola „PD“ – překážková dráha (tři míčky na cíl z 10 metrů).

Kontrola „OM“ – orientace mapy.

Kontrola „U“ – uzlování (ambulanční uzel).

Kontrola „A“ (pomocí buzoly a zadaného pochodového úhlu (stupňů) učit správný terč a shodně označené kleště orazit do průkazu.

Cíl.

A navíc:

Chůze na špalcích a lyžích.

Turistická značka – nakreslit vlastní značku.

Závodu „Zážitková turistika“ se zúčastnilo šest žáků Základní školy praktické v Rapšachu a 11 dětí z naší Mateřské školy. Závod vzorně připravili a nejmladší závodníky po trati doprovázeli naši čtvrťáci, vesměs členové oddílu Práčata Rapšach.

Na stupních vítězů stanuli:

ZŠP: 1. všichni

Předškoláci: 1. Mireček Němec, 2. Matěj Švec, 3. Kubík Kovařík

Mladší děti: 1. Honzík Šikr, 2. Vašík Šimáček, 3. Honzík Kresl

 

Děkujeme všem nadšeným závodníkům a závodnicím

za skvělé výkony a k umístění jim blahopřejeme!!!

Všem organizátorům a organizátorkám děkujeme za zdárný průběh akce!!!

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 

19. 4. Hořcová výzva – PEKLO!

Směr Františkov se s HOŘCEM vypravilo patnáct členů Turistického oddílu spolu s Radkou Círalovou. „V pekle“ si každý splnil hned několik úkolů, např. Zůstaň hodinu pod mostem či mostkem, Zahraj si s kamarády karetní nebo deskovou hru, Za jeden den seber minimálně 10 odpadků, Najez se - sněz pomocí párátka 150 kukuřic z plechovky. V Přírodní rezervaci Dračice statečně vydrželi po kotníky v řece alespoň 2 minuty. Cestou se povedlo najít kešku Dračice.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 

16. 4. náš TOM 2402 Práčata zorganizoval na školním dvoře od 14.00 hodin pod vedením p. řed. Karla Snětiny již 24. ročník naší oblíbené Kuličkiády.

Počasí bylo ve finále uplakané a moc jsme se všichni snažili.

Výsledky 24. ročníku Kuličkiády 2018 (výpis)

 1. místo Péťa S.

2. místo Simi Š.

3. místo Kubík D.

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

v extrémních povětrnostních podmínkách a všem nejen na stupních vítězů gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKY

 
 
 
 

 

15. 4. Hořcová výzva

HOŘEC, kam se podíváš!!!

V pátek třináctého všichni plnili “bleskovku“ (č. 102). Abychom odvrátili smůlu a nepřízeň osudu, přitáhli k sobě štěstí, tak jsme si vytvořili na těle vyobrazení hořce – rostliny štěstí. A někomu to štěstí vydrželo až do soboty, na Turistické závody.

V neděli se třináct Tomíků vydalo na cyklovýlet (č. 69) po okolí. Mladší ujeli 21 km, ti starší 41 km. Cestou hledali kešky (č. 63), v Klikově (keš - Klikovští dřevopaliči), na Bukových kopcích (keš – Památné stromy Chlumecka), v místech zaniklé obce Nová Věc (keš – Jelení obora). „Velcí otužilí“ plnili výzvu – Vydrž po kotníky v potoce nebo řece alespoň 2 minuty (č. 30). V Dračici bylo drkotání zubů naštěstí povoleno.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 

14. 4. jsme zasáhli na Mistrovství Jihočeského kraje (II. stupeň) – u nás na Rapšachu do bojů o další postup na závody Českého poháru.

Další závody:

1. závod Českého poháru (ČP1) – Rapšach (12. 5.)

2. závod Českého poháru (ČP2) – Karnivá (19. 5.)

3. závod Českého poháru (ČP3) – Otrokovice (2. 6.)

Mistrovství ČR (zároveň ČP4) a Supersprint – Kralupy nad Vltavou (16. 6.)

O naší účasti v TZ více na http://www.turisticky-zavod.cz/

 

Z výsledkové listiny Mistrovství Jihočeského kraje (II. stupeň) – RAPŠACH

 Nejmladší žákyně: 1. Viktorie Nýdlová – Č. Velenice, 2. Simonka Šimáčková, 3. Štěpka Vaňátková

Nejmladší žáci: 1. Danda Šikr, 2. Pepča Břenek, 3. Toník Ouška

Mladší žákyně: 1. Lucka Nýdlová – Č. Velenice, 2. Barborka Dvořáčková – Č. Velenice, 3. Kájina Žahourová

Mladší žáci: 1. Dominik Dvořák, 2. Martin Hubálovský, 3. Péťa Svoboda

Starší žákyně: 1. Magda Jandová – Č. Velenice, 2. Klárka Oušková, 3. Terka Dvořáková

Starší žáci: 1. Samuel Gabčo – Č. Velenice, 2. Vojta Adam, 3. Kuba Zvěřina

Mladší dorostenky: 1. Zuzka Šebestová

Mladší dorostenci: 1. Kuba Střítecký, 2. Fanda Ouška

Starší dorostenky: 1. Anička Círalová

Starší dorostenci: 1. Jakub Zimmel – Č. Velenice

 

SEZNAM NAŠICH POSTUPUJÍCÍCH DO ZÁVODŮ ČESKÉHO POHÁRU TZ 2018

 

Nejmladší žákyně: Simona Šimáčková, Štěpánka Vaňátková, Andrea Mašková

Nejmladší žáci: Daniel Šikr, Josef Břenek, Antonín Ouška, Jakub Daněk

Mladší žákyně: Karolína Žahourová, Nela Kykrychová

Mladší žáci: Dominik Dvořák, Martin Hubálovský, Petr Svoboda

Starší žákyně: Klára Oušková, Tereza Dvořáková, Veronika Břenková, Eva Mikudimová

Starší žáci: Vojtěch Adam, Jakub Zvěřina, Jiří Daněk

Mladší dorostenky: Zuzana Šebestová

Mladší dorostenci: Jakub Střítecký, František Ouška

Starší dorostenky: Anna Círalová

 

Děkujeme všem našim závodníkům a závodnicím za skvělé

sportovní a vědomostní a dovednostní výkony a za příkladnou reprezentaci školy, oddílu a regionu!!!

Všichni jsme se moc snažili!!!

GRATULUJEME K UMÍSTĚNÍ A K POSTUPU!!!

Děkujeme všem našim organizátorům závodu

za pohostinné zázemí a bezva zážitek!!!

Děkujeme dospělákům za doprovod!!!

Děkujeme paní učitelce Radce Círalové za přípravu našich reprezentantů a reprezentantek!!!

 

FOTOGALERIE

 

VÝSLEDKY

 
 
 
 

 

11. 4. se v dopoledních hodinách uskutečnilo již tradiční, a tak i zároveň dlouho očekávané místní kolo turistického závodu (TZ) Mistrovství III. stupně – „Mistrovství Vitorazska“, opět s možností postupu na Mistrovství Jihočeského kraje II. stupeň (Rapšach, 14. 4.).

A tak jsme zahájili své soutěžní usilovné tažení v přípravě na klíčová postupová kola TZ (ČP1, 2 a 3) a Mistrovsví ČR.

Do bojů o postup zasáhli také žáci a žákyně ze ZŠ a MŠ České Velenice.

O naší účasti v TZ více: http://rapsach.cz/tom/tz.htm

Termínová listina TZ: http://www.turisticky-zavod.cz/index.php?page=terminova_listina

Seznam závodníků, jež mají zabezpečen přímý postup na Český pohár 2018: Danda Šikr, Vojta Adam a Klárka Oušková (http://www.turisticky-zavod.cz/download/2018/Postupy_CP_2018.pdf )

Samotnému závodu předcházela poctivá a svědomitá příprava v rámci vhodných témat ve výuce či mimo ni (např. tělesné výchovy, prvouky, přírodovědy, vlastivědy, zeměpisu, povinně volitelných předmětů, schůzek turistického oddílu a individuální přípravy).

Soutěžící byli před závodem rozděleni do kategorií podle věku a pohlaví – soutěžili pouze jednotlivci. V přípravce běží závodník – závodnice s doprovodem.

V našich podmínkách jsme závodili od startu (školní dvůr) směr školní pozemek a sad, luka, pastviny a les za školou a zpět od blat Na Šudernách a Spáleniště do cíle (školní dvůr).

Trasy byly vytyčeny tři – „červená“ (dorostenecké a dospělé kategorie), „bílá“ (mladší a starší žákovské kategorie) a „modrá“ (nejmladší žákovské kategorie). Stanoviště a kontroly turistického závodu včetně zadání úkolů byly podmíněny závodnickou kategorií:

Start (popadni startovní průkaz a propisku – neztrať je a makej!!!)

Kontrola „L“ – lanová lávka (vyhoupni se svižně na lano - pospěš a nespadni!!!)

Kontrola „PD“ – překážková dráha (při plížení pozor na Kájovo pravidlo „tři P“ a trefuj se míčkem s rozvahou!!!).

Kontrola „V“ – odhad vzdálenosti (zaměř pomocí azimutu správně cíl a nemůžeš minout!!!)

Kontrola „O“ – orientace a azimutové úseky (seřiď si buzolu, orientuj mapku, správně urči směr a vzdálenost – netoulej se na azimutech!!!) Mapu orientují všechny kategorie.

Kontrola „TT“ – topografické a turistické značky (nikdo ti tu nepomůže – soustřeď se a při vyplňování dvakrát uvažuj!!!)

Kontrola „KPČ“ – kulturně poznávací činnost (jsi na to sám, nepopleť to – označ pouze jednou odpověď a s rozmyslem!!!)

Kontrola „D“ – dřeviny (to musíš opět zvládnout sám – tak se pořádně rozhlédni a nepřepisuj odpovědi!!!)

Kontrola „U“ – uzlování (pozor – ať se nezamotáš!!!)

Cíl (odevzdej startovní průkaz – relaxuj a v klidu čekej na vyhodnocení!!!)

 

A s jakými výsledky byl závod ukončen? (Výpis z výsledkové listiny)

Nejmladší žákyně

1.  Simonka Šimáčková

2.  Štěpánka Vaňátková

3.  Viktorka Nýdlová – ZŠ a MŠ České Velenice

 

Nejmladší žáci

1. Danda Šikr

2. Pepča Břenek

3. Toník Ouška

 

Mladší žákyně

1. Barborka Dvořáčková – ZŠ a MŠ České Velenice

2. Lucka Nývltová – ZŠ a MŠ České Velenice

3. Kájina Žahourová

 

Mladší žáci

1. Martin Hubálovský

2. Péťa Svoboda

3. Kája Žahour

 

Starší žákyně

1. Magdalena Jandová – ZŠ a MŠ České Velenice

2. Klárka Oušková

3. Terka Dvořáková

 

Starší žáci

1. Vojta Adam

2. Kuba Zvěřina

3. Samuel Gabčo – ZŠ a MŠ České Velenice

 

Mladší dorostenky

1. Zuzka Šebestová

 

Mladší dorostenci

1. Kuba Střítecký

2. Kuba Adensam

3. Pavel Šantroch

 

Starší dorostenky

1. Anička Círalová

 

Přípravka

1. Honzík Žiak s maminkou Miroslavou – ZŠ a MŠ České Velenice

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím a našim a milým hostům za skvělé výkony v extrémních teplotních podmínkách a za příkladnou reprezentaci školy a oddílu!!!

VŠEM GRATULUJEME K UMÍSTĚNÍ!!!

Všem postupujícím přejeme hodně úspěchů v krajském závodě, který se bude konat 14. 4. u nás na RAPŠACHU!!!

Děkujeme všem organizátorům, stavitelům trati, rozhodčím a pedagogickému dohledu za zdárný průběh závodu!!!

Děkujeme paní učitelce Radce Círalové za přípravu našich reprezentantů a reprezentantek!!!      

DĚKUJEME FANDOVI CÍRALOVI ZA GENERÁLNÍ RENOVACI "BEDNY" - STUPŇŮ VÍTĚZŮ!!!

Děkujeme všem vyučujícím, kteří se podíleli na přípravě našich reprezentantů a reprezentantek!!!

 

FOTOGALERIE

 

VÝSLEDKY

 
 
 
 

10. 4. Hořcová výzva

Po odpoledce  vyrazil Turistický oddíl s Radkou Círalovou zdolat další úkoly Hořcové výzvy, tentokrát směr Písečný kopec (487 m n. m.) za Františkovem.

Všech 20 Tomíků se napilo ze studánky (č. 59), prošli trasu přes čtyři barvy turistického značení (č. 96), našli Barčí Keš (č. 63), zahráli si hry, které si sami připravili (č. 52), někteří si zapamatovali ve třech cizích jazycích větu: „Ať žijí Tomíci!“ (č. 35) aj.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

8. 4. Hořcová výzva

Nedělní odpoledne plnili členové Turistického oddílu s Radkou Círalovou další úkoly Hořcové výzvy.

Vyskákali padesát schodů střídavě po jedné a druhé noze (č. 11), roztrhali nohama novinový papír na třicet kousků (č. 14), zapískali si na trávu (č. 36), někteří přišili knoflík (č. 9), postavili domeček pro skřítky (č. 13), uklízeli hodinu za školou (č. 57) a trénovali na středeční Turistický závod.

Jiné úkoly průběžně plní Tomíci doma, např. Přespi na neobvyklém místě, Připrav si svačinu do školy, Vyrob si náhrdelník z korálků, Zacvič si tři dny po sobě ranní rozcvičku.

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

4. 4. Hořcová výzva – na další výpravu, tentokrát do Třeboně, vyrazilo 19 Tomíků pod vedením Radky Círalové. Všichni odhodlaní zdolat některé výzvy.

Porozhlédli jsem se po krajině a spočítali schody na vyhlídku (č. 86), trochu si zasportovali a vyblbli se v parku za lázněmi Aurora. Na výstavě v Domě přírody si doplnili znalosti o přírodě na Třeboňsku, zhlédli film o mokřadech, seznámili se s historií rybníkářství (č. 42). Na náměstí v Třeboni udělali piknik (č. 99), někteří se při tom i opálili. Nakonec jsme objímali Památný strom, 150 let starý jilm habrolistý (č.4).

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

2. 4. Hořcová výzva

Na společnou výpravu jsme s p. uč. Radkou Círalovou vyrazili na Velikonoční pondělí po obědě.  Sešlo se nás nakonec 22 z 24 přihlášených. Všichni si vyzkoušeli ujít 1 km poslepu (č. 84), postavit domeček pro skřítky z klacíků a dalších přírodnin (č. 13), popoběhnout s kamarádem na zádech 30 m (č. 28), viset za ruce 30 s na větvi (č. 24). Někteří přednesli báseň aspoň o 6 verších (č. 47), vylezli na strom a vydrželi na něm sedět 15 minut (č. 19).

Výprava se vydařila a počasí nám přálo, prožili jsme krásný jarní den v přírodě!!!

FOTOGALERIE

 

1. 4. Hořcová výzva konečně začala!!!

Někteří Tomíci začali sami doma plnit úkoly Hořcové výzvy hned v neděli, např. 9. Přišij knoflík, 15. Poskládej origami jeřába, 21. Zahraj si s kamarády deskovou či karetní hru, 94. Připrav vařenou večeři nebo oběd pro celou rodinu,...

 
 
 
  V pondělí 26. 3. jsme se na oddílovce pustili do trénování na Turistický závod – hod na cíl. Také jsme se pokusili, zatím cvičně, zvládnou úkol č. 68 z Hořcové výzvy – Zvedni papír ze země pusou. Jako první to dala Nelča a pak dalších deset úspěšných. A ještě hodinová brigáda za školou.

FOTOGALERIE

 
 
 
 

 

10. 3. uspořádal od 14.00 do 16.00 hodin náš turistický oddíl „Práčata“ a naše základka dětský maškarní karneval v tělocvičně naší školy.

Opět jsme si zatančili v rytmu známých a osvědčených pecek i nových světových a českých hitů a zadováděli jsme si při hrách a soutěžích.

Pro nápaditější kreace a zdařilejší výkony na tanečním parketu a při hrách jsme se posilňovali mlsáním bonbonků a jiných dobrot za odměnu vysoutěžených a vybojovaných za zručnost, přesnost, výdrž a prostě chuť si zasoutěžit a zasportovat a taktéž ukusováním sladkých perníčků známých tvarů, barev a hlavně chutí a také pojídáním párků v rohlíku, koláčků a minipizz – mňam!!!

A jaké masky jsme potkávali na tanečním parketu?

Dva oslíky, halloweenské příšery, princezničky nejen na hrášku, komandos, berušky, fotbalisty, stínové bojovníky, akční hrdiny, hospodyňku z hradu, mimozemšťana, Spidermana, Ironmana, nindži, šmoulíky, piráty i více než sedmi moří, bojovníky, čarodějnice a čaroděje, kostlivce, čerta, Pipi, klauny z hororů, žabičku, kočičku, myšičku, roztomilá zvířátka aj., tedy necelých čtyřicet nádherných masek – děkujeme!!!

A kterých her a soutěží jsme se zúčastnili?

 Hod do huby, chůze na špalcích, průchod bažinou, taneček kolem papírků na vítěze. Do tance a soutěží se s chutí spolu s dětmi zapojili také jejich rodiče. A na hit Jede mašinka jsme opět (a jak jinak) procestovali celou tělocvičnu!

 Všechny masky při velkolepém defilé za enormního zájmu blesků fotoaparátů a objektivů kamer světových i místních tiskových agentur a deníků obdržely za odměnu pamětní lístek a tradiční sladké velkosrdcaté perníkové mámení taktéž vytvořené v cukrářskoperníkářské dílně naší školní družiny.

Děkujeme našemu cukrářskopekařskému týmu ze školní družiny!!!

Děkujeme kuchařskému týmu za skvělé a velmi chutné občerstvení!!!

Děkujeme všem maskám za pestrý taneční rej!!!

Děkujeme všem rodičům a návštěvníkům za vytvoření bezva maškarní atmosféry  a podporu našich akcí!!!

Děkujeme DJ Ondrovi a Honzovi a asistentkám u her a soutěží Elišce a Aničce!!! Děkujeme všem organizátorům a organizátorkám, pomocníkům a pomocnicím z řad našich současných a bývalých žáků a žákyň, dětí a dospěláků za zdárný průběh karnevalu!!!

 

FOTOGALERIE

 
 
 
 

1. 1. 2018 jsme se spolu s TOMÍKY od 10.00 hodin vypravili z návsi u kostela na již tradiční a stále oblíbenou novoroční vycházku. Bylo nás dvacet sedm a tři psi. Absolvovali jsme obvyklou trasu Rapšach – Kočvarák – Peklo – buřty – Žabák – Kruháč – Bamšule – Rapšach a MOC jsme si to užili!

ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2018!!!

FOTOGALERIE