Tábor 2001

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru Hra 2001 Malí 2001 Kronika 2001 Poděkování

 

 

LETNÍ TÁBOR 2001

 

TÁBOROVÝ ŘÁD - DRAČICE 2001

0.3o

- noční hlídka v absolutním tichu budí další

0.3o-2.oo
2.oo-3.3o
3.3o-5.oo
5.oo-6.3o

- noční hlídky pozorují hvězdičky, naslouchají šumění lesa, ale hlavně dávají bacha, co se kde šustne. A hlavně neruší spící tábor! Do hangáru se hlídka může ukrýt jen za deště, ale i tak nechá na pokoji táborové zásoby.

6.3o

- poslední noční hlídka budí podle denního rozkazu vedoucího denní služby. Ten vstane, praští se čelem o podsadu, slušně a potichu zakleje a jde vzbudit (opět potichu!) ostatní členy služby. Společně se nejprve umyjí, pak zatopí v kuchyni a chystají snídani.

7.15

- vedoucí denní služby slušným způsobem probudí vedoucího dne. Přeslechne jeho naříkání a tvrdě ho vyžene ze stanu.

7.3o

- vedoucí dne zapíská budíček a jemně, leč nemilosrdně, vyhází táborníky na táborové náměstíčko.

7.35-7.45

- za pochvalného mručení táborníků a pod taktovkou vedoucího dne probíhá zajímavá ranní rozcvička, které se neúčastní jen služba u kuchyně.

7.45-8.oo

- všichni se radostně myjí ve studené vodě a čistí si zoubky.

8.oo-8.3o

- konečně toužebně očekávaná snídaně!

8.3o-8.45

- honem uklízíme ve stanech, nic necpeme pod spacák, stejně se na to přijde! Pokud svítí sluníčko, přehodíme spacáky přes stan. Nezapomeneme, že k úklidu stanu patří i prostor za stanem a výseč od stanu ke stožáru

8.45

- ranní nástup. Tady si můžete postesknout, poděkovat, pochválit, vyslovit své připomínky.

8.5o

- ranní prohlídka stanů. Dochází k srdceryvným scénám, letecké dny jsou na denním pořádku. Boduje se celkový pořádek, vzhled posádek stanu (jak je kdo umytý), a spousta dalších věcí: špinavé věci oddělené od čistých, mokré věci jsou již na sušáku, jídelní misky a hrníčky jsou umyté. Nezapomeň, že prohlídka může být opět ještě kdykoli během dne!

9.oo-12.3o

- zajímavý dopolední program, při kterém jásají silní a stateční, ale naříkají zbabělí a slabí. Někdy během té doby je čas i na svačinu.

12.3o-13.oo 

- OBĚD! Nejzajímavější část dne. Obědvá se (a vůbec jí) zásadně v jídelně nebo u řeky (podle počasí), nikdo s jídlem nechodí do stanu.

13.oo-13.3o 

- polední klid. V této době se věnujeme psaní pohledů, deníku, táborové kroniky, čtení knížky, praní prádla, případně slastnému lenošení. Jediná chvíle, kdy se v případě špatného počasí můžeme vyvalovat ve stanech (nezapomeň pak zase uklidit!).

13.3o-14.3o 

- osobní volno. Hrajeme míčové i jiné hry, po svolení vedoucích se můžeme vykoupat v Dračici, dojít si k Čechalům pro nanuk a věnovat se dalším svým starostem a zábavám.

14.3o-18.oo 

- odpolední program opět hodnotného obsahu. Na svačinu přichází vždy celá družina pohromadě ve chvíli, kdy jí v nabitém programu vyjde čas a svačina už je hotova.

18.oo-19.oo 

- osobní volno, ve kterém je možno hrát, lenošit, ale také skládat oddílové zkoušky. Někdy se v této době také konají přednášky oddílové akademie.

19.oo-19.3o 

- večeřička, večeře. Pořádně se nacpeme. Není to prý sice na noc zdravé, ale nějak musíme přežít do snídaně.

19.3o-20.oo 

- krátké osobní volno, v němž denní služba dokončí svou práci podle rozpisu a proběhne předávání mezi právě končící a nově nastupující službou.

20.oo-21.oo 

- večerní program. Většinou hry na hřišti, skládání zkoušek, táborová akademie.

21.oo-21.15 

- vesele na večerní hygienu! Umyjeme se po celém dni, důkladně spláchneme pot a prach z celodenní dřiny. Nezapomeneme na zoubky! A také je dobré před zalezením do spacáku dojít se vyčurat, ono se pak v noci z tepla moc nechce...

21.2o 

- krátký večerní nástup. Po něm už žádné courání, hupky šupky do spacáčků!

21.3o 

- hudební táborové těleso hraje bezvadně secvičenou večerku. Všichni radostně naslouchají, nikdo však na závěr neprojevuje své nadšení potleskem, tím méně pískotem! První noční hlídka nastupuje svou službu. Ještě půl hodinky můžeme ve stanech svítit a honem dopsat dopis nebo deník, luštit šifru, šeptem si sdělovat své dojmy se spolubydlícím.

22.oo 

- ve všech stanech je zhasnuto a až do budíčku platí zákon o nočním klidu. Za ten ručí hlídky, které sice nebonzují, ale hlásí rušení nočního klidu vedoucím, aby provinilce potrestali černou skříňkou.

23.oo 
23.oo-0.3o 

- končí služba první noční hlídce. Ta si oddychne a jde spát, nezapomene však předtím vzbudit potichu hlídku další, která hlídá po ní. A počká, až alespoň jeden z členů následující hlídky vyleze ze stanu, aby nebyl tábor vydán napospas nepříteli a nočním duchům.

CHCETE VĚDĚT VÍC? OZVĚTE SE - POŠLEME CD-ROM Z TÁBORA S DETAILNÍM POPISEM HRY I NAŠIMI ZKUŠENOSTMI!
Cena 150,- Kč