Kronika 2014

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru

 

 
 
 

Kronika tábora "Dračice 2014" - 28. 6. - 12. 7. 2014

 

 

Přepsala Janša...

 

 

 

 

 

 

Den 1.

 

            Tak jsme se tu po roce opět setkali. Téma letošního tábora zní „Tajuplná řeka“. Podle dosud známých informací nás letos čeká velmi mnoho cyklistických výletů. Osazenstvo tábora se letos krapet pozměnilo. Přijelo mnoho nových táborníků, tak doufejme, že se jim zde bude líbit a rozhodnou se přijet i v letech příštích. Na tábor jsme dorazili po 4. hodině a řádně se ubytovali. Ubytování je tu vcelku luxusní, mravence spolknete málokdy. Jakmile jsme se tu trochu rozkoukali, tak nás čekala 1. etapa CTH. Dostali jsme navigaci a podle té hledali stanoviště, která jsme měli obejít. Stanoviště byla celkem 4. Tuto etapu vyhrál kapitán Filip a jeho tým. Zvládli to v rekordním čase 12 minut. Když jsme dosoutěžili, tak nám v kuchyni připravili skvělý rohlík se sýrem. Po večeři jsme se dali do stavby volejbalového hřiště. Tomáš nám posekal trávu a tak my ostatní mohli v klidu napnout síť a jít hrát. Nic dalšího jsme už dnes nestihli, protože se začalo stmívat a my si museli jít vyčistit zoubky a spát. V noci se strhl prudký liják a začalo foukat. Jakmile přestane pršet, tak jdu spát.

Lux

 

 

 

 

 

 

Den 2.

 

            Dnes ráno nás svým bouřlivým hlasem vzbudil Velký Martin. Rozcvičky se však ujal David a dal všem táborníkům pořádně do těla (v neděli). K snídani jsme nafasovali vánočku s lahodným a teplým kakaíčkem. Když jsme se pořádně nasnídali, pustili jsme se do stavby táboráku, která se křížila s lukostřelbou, ve které byl nejlepší Filip Ginzel. Na táborák jsme nařezali nějaké dříví a malí mezitím došli pro chrastí. K svačině jsme dostali rohlík se sýrem a následně jsme vyrazili na etapu s navigací. Družiny startovaly jedna po druhé, avšak pouze 1. družina, která vyrazila ještě před obědem, splnila všechny úkoly. Byla to družina Luxova. K obědu bylo maso s bramborem. Po obědě startovaly další 2 družiny, které však již nebyly tolik úspěšné. Z části to bylo také kvůli špatné navigaci, která měla odchylku minimálně 50 metrů na téměř každém stanovišti. Mezitím probíhala etapa se sbíráním šišek, ze kterých jsme následně poslepu stavěli kruh. Muselo to vypadat věru komicky. Tuto etapu vyhrála družina A+E (Elam). Když se již všichni vrátili z lesa z oné etapy se skvělou navigací, pustili jsme se do další etapy. V této etapě jsme potřebovali mnoho znalostí z Česka. Tato etapa se skládala ze dvou částí. Tyto etapy opět vyhrála Luxova družina, druhý se umístil tým Ády a na krásném třetím místě se umístila družina Grizzlyova. Den ukončil Velký Martin svým mimořádně tichým pískáním. (Tento zápis ovlivnil Lux a Grizzli, jelikož jsme přišli později.)

Lux, Filip, Adam, Judy

 

 

 

 

 

 

Den 3.

 

            Dnes ráno nás probudil Tomáš, který nás také řádně protáhl při rozcvičce. K snídani nám byl přidělen chléb s paštikou. Po snídani jsme dokončili etapu s chytáním míče do plachty. Tuto etapu jsme započali již včera, ale bohužel jsme se o tom zapomněli zmínit. Když nastal ten pravý čas, dali jsme se do učení šifer. Mezitím nás David posílal na důkladnou kontrolu klíšťat. Když skončilo školení v šifrách, někteří z nás šli hrát volejbal. Jakmile jsme se do hry pořádně zabrali, byli jsme povoláni k obědu. K obědu bylo friko a jako hlavní chod znamenité, bravurně usmažené koblížky s marmeládou a šlehačkou. Když jsme se pořádně nadlábli, čekal nás dlouhý polední klid. Jakmile jsme byli dostatečně odpočati, sedli jsme na kola a vyrazili na cestu kolem světa. Navštívili jsme tak známá místa, jako jsou například Benátky, Paříž, New York. Naši cestu jsme zakončili na starém tábořišti, kde jsme dali jednu etapu. Na výsledky však stále čekáme, ale již dnes víme, že nejrychlejší ze všech byl Judy a první z holek byla Tereza (Kev). Když jsme dosoutěžili, sedli jsme opět na svá kola a vyrazili zpět k tábořišti, kde na nás čekala večeře. Po večeři jsme se chvíli jen tak poflakovali. Jelikož nepršelo, tak jsme dnes mohli konečně usednout k zahajovacímu táboráku. Úvodní řeči se ujal Filip a oheň zapálil Vašek. U táboráku jsme si všichni pěkně zazpívali a po vyčištění zoubků ulehli do svých spacáků.

Lux, Filip, Áda, Judy

 

 

 

 

 

 

Den 4.

 

            Ráno nás vzbudila Janča…píšťalkou. Následně jsme se protáhli velmi pozoruhodnou rozcvičkou. Po vyčištění zubů nás čekala výtečná snídaně, kterou připravila Eliška s Justou. Potom jsme šli na etapu, která byla velmi jednoduchá, jelikož se objevila minulý rok. Po několika velmi urputných bojích vyhrál tým Adamův (Elišky tým to není). Druhá etapa nám byla opět povědomá, ale i přesto se mnohým z nás nedařila. K obědu bylo kuře na paprice, které všem chutnalo. Po obědě nás Kája informoval o tom, že pojedeme opět do pískového lomu, kde na nás čekaly 2 etapičky. Na výsledky obou dodnes čekáme. Po návratu do tábora na nás čekal hrnec plný borůvkového jogurtu. Když jsme vylízali všechen jogurt, zprovoznili jsme sprchu. Téměř všichni jsme se umyli, až na pár „prasáků“, které nebudeme zmiňovat (Ginzel). Po vysprchování jsme měli až do večeře lážo plážo, ke kterému jsme měli vynikající slepičí polévku a chleba s rybičkovou pomazánkou. Další skvělý den ukončila Janča.

Áda, Judy, Filip, Eší

 

 

 

 

 

 

Den 5.

 

            Dnes nás rázně vytáhl ze spacáků David a stejně tak se ujal rozcvičky, gauner jeden. K snídani jsme dostali chlebík s marmeládou a jako bonus nám rodiče Johanky Jonášové přivezli dortík z koblih a za to má u nás velké plus. Posilněni dobrou snídaní jsme se pustili do dnešní etapy. Ta spočívala v házení bomb na soupeřovu stranu. Po poctivém přiznání Adama tuto etapu vyhrála Luxova družina. I při velice „obětavém“ nasazení Filipa jeho družina radši prohrála. Před obědem započala další etapa CTH, na kterou však stačily vyrazit 2 družiny. Tým A+E (ale již odpoledne Kreklíkův) si musel na svůj start počkat až do příchodu jednoho z týmů. Tato etapa byla velice náročná, jelikož jsme podle stupňů a metrů chodili na předem daná stanoviště. Bylo to však kvůli „nechtěné“ chybě Malého Hanze, který již před příchodem poslední družiny sklidil některá stanoviště. Touto dobou se již začala projevovat čočka, která byla k obědu, mimochodem vynikající a tak při další etapě, kterou jsme hráli v hangáru, musela být zvednutá plachta. Během této hry nastal příjezd již dlouho očekávaného Kreklíka, který tak vystřídal svou sestru Elišku, která nás naopak opustila, snad se brzy uzdraví a vrátí. O dalším dění v rodině Kreklových vás budeme informovat. Po této etapě byl již jen volejbal a nějaké drobné hry v hangáru. Jakmile nastal čas večera, tak jsme si šli vyčistit zoubky a spát. 

Lux, Kreklík

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 6.

 

            Z ranních snů nás dnes ráno vytrhl Hanz malý. K rozcvičce nám Velký Martin pustil ze své mp3 pohádku Chléb s máslem, zde uvedu názornou ukázku: „Šel chleba a potkal chleba s máslem. Chléb s máslem se ptá: Chlebe, můžu jít s tebou?, přičemž chleba odpoví: můžeš a tak jde. A takhle to šlo ještě dalších 45 minut. Dnes jsme se konečně dočkali naší vysněné snídaně, chleba s máslomedem. Posilněni touto skvělou snídaní jsme se vrhli na dnešní 1. etapu a hru jednotlivců. Hanz a Tomáš nás odvedli na soutok „Vltavy a Labe“ a zde jsme si tahali ocasy. Hru jednotlivců vyhrála Lucka a v následující etapě zazářil Fíla a jeho družina, která obsadila 1. příčku a dokončila tak etapu s polovičním časem, než všichni ostatní. Ke krmení nám předhodili gulášek s libovýma kolínkama. Po vytrávení nás čekal výlet na kolech. Jeli jsme na -../.-./.-/-.-./../-.-./.. (teď se předveď, Šíšo). Cestou tam jsme využili několik Kájových zkratek. Například jsme absolvovali velký zbytečný výšlap do zarostlého kopce, po kterém následovala cesta plná kamenů, kde se několik táborníků vyválelo, ale naštěstí s námi jel náš ochotný zdravotník David, který všechny sebral hrobníkovi z lopaty. Když jsme se konečně doplazili k cíli, čekala zde na nás další etapa. Ladně jsme skákali přes kameny a zapisovali náčrty vyobrazené na nich. Etapu vyhrála družina Kreklíkova. Cestou domů jsme se dojeli podívat na daňky k Najdorfu, kde jsme našli jednu kešku, která je umístěna ve zdejším okolí. V táboře nás uvítali s otevřenou náručí a čočkovou polévkou v hrnci. K večeru následovalo opět osobní volno, které každý využil po svém, dokud nás neuspala Ondrova ukolébavka. Všem přejeme dobrou noc.

Lux, Kreklík, Fíla Ginzel

 

 

 

 

 

 

Den 7.

 

            Dnes ráno nás svým bouřlivým hlasem vzbudil Velký Hanz. Rozcvička nebyla příliš krutá, ale i tak ji mohl vynechat. I když jsme byli po včerejšku velice natěšení, medomáslo nebylo. Avšak i tak byla snídaně velice dobrá. Po snídani následovala další hra jednotlivců. V této hře jsme poznávali věci poslepu, ale místo rukou jsme používali nohy. Výsledky této hry nám zůstanou utajeny. Během této hry již vyrazila Luxova družina na menší okruh k chatkám u Kostek. Ukázalo se, že k chatkám vedou dvě cesty. Jedna suchou nohou po pěkné cestě a druhá přímo Lužnicí obsypaná trním a kopřivami. První do tábora dorazila Luxova družina a hned po ní Kreklíkova. Posilněni kuřecím hamburgerem jsme vyčkávali na Fílovo dokončení etapy. Po několikahodinovém hledání se náš vodník vynořil. Byl přivezen Mášou až do tábora. Zklamáni, že výlet na kolech kvůli „vodníkovi“ nebude, dali jsme si náhradní hru jednotlivců. Na záda nám byly přiděleny SPZky a navzájem jsme si je museli opisovat. I přes sabotáže některých hráčů jsme si tuto hru relativně užili a vyrazili směr pískovna. Lehce zchlazeni koupelí v ledové vodě jsme se natěšeni na návštěvu k Čmuchalů šli najíst polévky do tábora. Jakmile jsme se vrátili od Čmuchalů, šli jsme si lehnout a spát.

Lux, Kreklík, Fíla

 

 

 

 

 

 

Den 8.

 

            Dnešního budíčku se ujal Šíša, který nás řádně protáhl. Po protažení jsme si dali obvyklý běh okolo Máši a nabiti ranní energií jsme se vrhli na rohlík s máslem a marmeládou. Tradičně jako každou půlící sobotu se vydali ti silnější z nás do lesa pro dříví na táborák. Ti menší vyrazili také do lesa, aby nasbírali chrastí. Z příprav táborového ohně nás vyrušil déšť, a proto jsme se vrhli do hry jednotlivců. Hra spočívala v uhodnutí předmětu napsaného na toaletním papíru omotaného kolem hlavy. Tuto hru trefně vyhrál Kreklík, jenž byl toaletním papírem. K obědu jsme si pošmákli na výtečných špagetkách a pomalu začali vyrážet domů na umytí. O pár hodin později… Po návratu do tábora jsme se opět umazali při další hře jednotlivců a takhle špinavý jsme ulehli do stanů, protože táborák se přesunul na pondělí z důvodu nepřítomnosti Olči, Šárky a Šíši.

Kreklík, Lux, Fíla, Adam, Judy

 

 

 

 

 

 

Den 9.

 

            Do pohodového rána nás líbezným hláskem probudil Ondra. Jak už to je v neděli zvykem, rozcvička nám byla odpuštěna. K snídani dnes byla opět vánočka a kakaaíčko, opravdu znamenité kakaíčko. Jakmile jsme se řádně posilnili, vyfásli jsme sušenku a pitíčko a vyrazili na cyklovýpravu. V čele nebyl nikdo jiný než náš dnešní oslavenec Kája, kterému je už přes 30. Po prvních 10 kilometrech jsme konečně zahlédli Rapšach. Kája opět nezklamal. Když jsme ho konečně přesvědčili, aby nás vzal po cestě, přelstil nás a opět nás vzal přes kamenitý terén. Naším cílem byl Kunšach, kde nás čekala další etapa. Váleli jsme si pneumatikou po okruhu v „Silverstone“. Po zdařilém výkonu všech 3 stájí o 8,242 sekundy vyhrál Kreklíkův tým. Při návratu zpět do tábora byl Velký Hanz ponechán někde v okolí Halámek dravé zvěři, neboť mu praskl řetěz. Naštěstí se inspiroval od malých a svůj boj o přežití zvládl na výbornou. To nás však nepotěšilo tolik, jako jeho dnešní skvělý oběd. Dnes totiž Andulka s Majkou připravily naprosto delikátní řízek s bramborem. Po nutné době poledního klidu jsme se pustili do další etapy CTH, kde jsme podle indicií měli uhádnout slovo oheň. Skoro všechny týmy to zvládli na první pokus, akorát Kreklík i přes nátlak týmu zvolil špatné slovíčko a to ho stálo vítězství. Všechny týmy dorazili do tábora přesně v momentě, kde přijeli Kevovi rodiče a hlavně ZMRZLINA. Zmoženi horkem a spalujícím sluncem jsme se dobelhali k nejbližší kaluži (pískovně) a zde jsme se zchladili. Zde si na siláka hrál Čechovina, ale byl spacifikován a zesměšněn Kreklíkem. Po návratu z pískovny nám bylo uděleno osobní volno, které většina z nás využila k přípravě scének na zítřejší půlící táborák. Při nástupu jsme předali své dary našemu nejoblíbenějšímu a nejlepšímu Kájovi na světě. Ještě jednou vše nejlepší Kájo!

Kreklík, Lux, Fíla, Adam, Judy

 

 

 

 

 

 

 

Den 10.

 

             Dnes ráno se na rozcvičku pln elánu vrhl David. Rozcvička dnes byla krutá, bylo vidět, že Dave si to vyloženě vychutnává. Po nesmírném utrpení na rozcvičce si vybral několik „dobrovolníků“ a ti šli umývat latríny. Mezi nimi byli opět Adam a Judy. Tito chudáci nemohli ani snídat, protože hlavu měli utopenou v latríně. Prošvihli tedy naší oblíbenou snídani a to medomáslo. Po medomáslu následovala další etapa CTH, jejímž smyslem bylo sbírání borůvek. V této etapě opět vyhrál Luxův tým. K obědu jsme dostali gulášek s knedlíkem a jako vždy jsme si pošmákli. Po obídku a nutném poledním klidu jsme vyrazili na pískovnu, jelikož nám nesnesitelné vedro nedovolovalo dát si další etapu. Na pískovně jsme museli vydržet až do svačiny, protože vedoucí nás nechtěli na tábořišti. Svačina možná byla (viz. denní rozpis). Po sváče jsme byli nasazeni v lese na další etapu. Ta spočívala v tom, raketu provést skrz galaxii. Tuto etapu výjimečně vyhrál Fíla a jeho tým. Po této etapě, dali jsme si ještě jednu, ve které jsme z krepáku museli postavit vozidlo. Nejlepší vozidlo měl Kreklík. Večeře se dnes skládala z několika chodů. Jako první chod nám byl naservírován rohlík s rybičkovou pomazánkou a jako dezert palačinky. Po večeři jsme se vrhli na táborák. Úvodní řeč si dnes přichystal Kreklík a oheň zapálil Fíla. Za tento večer jsme shlédli spoustu skvělých scének, například tu mojí (Kreklíka), ale hlavně se vytáhli malí se svým zpěvem a krásnými výrobky. Velcí přišli s jednou básničkou, písničkou a sadou vtipů. Vše zakončila společná scénka „partička“, kterou si nakonec odehráli vedoucí sami. Místo obvyklé večerky jsme byli vysláni na dobrodružnou výpravu. Nakonec jsme vypustili balónky štěstí a šli do hajan.

Kreklík, Lux, Áda, Filip, Jouda

 

 

 

 

 

 

Den 11.

 

            Konečně jsme se dočkali dlouho očekávaného výletu do Nové Bystřice a také jsme se dočkali dne bez rozcvičky. Pod vedením Šárky nám byla připravená snídaně, svačina i oběd. Vyfásli jsme výbordelnou sekanou, kterou jsme zdlábli ještě v autobuse. Viděli jsme nějaký kámen, skoro našli nějakou vodu a celý šťastní jsme se vydali do autobusu směr Nová Bystřice. V Nové Bystřici jsme se usadili do hospod a přejedli se zmrzliny. Dále jsme si zašli koupit klobouky podle nejnovější vietnamské módy. Zmrzlinou přepapaný Lux měl co dělat, aby udržel svůj žaludek na uzdě. Největší atrakcí dne byla Janča, která převrhla 2 stoly, vyvrátila 2 lavičky, zranila 6 lidí a hlavně vylila pivo. Pobaveni Janči výstupem jsme se vydali na rakouskou stranu. Naprosto oddaní Kájovým schopnostem jsme se tentokrát ani jednou neztratili. Cestou do tábora jsme v Judim objevili nového DJ, pustil nám např.: Tunak, ukázka: truk truk truk truk truk truk da da da“. V táboře jsme začali uzlovat a střílet na terč. Tyto radovánky přerušil prudký liják, který pokračuje až do dnes… . Díky dešti nás Kája poslal spát, aniž bychom si vyčistili zubáky.

Kreklík, Lux, Fíla, Áda, Joudínek

 

 

 

 

 

 

Den 12.

 

            Do chladného rána nás vzbudila „paní Vlaďka“, která nás věru moc protáhla. Po vyčištění zoubků nás čekala vskutku dobrá snídanička, která se skládala z chlebíčku s máslíčkem a marmoškou. Při nástupu „paní Šíšová“ posilněná znamenitou snídaní mocným sekem rozsekla špalek na několik kousků. Posléze jsme dokončili hry jednotlivců, které minulý den překazil prudký liják. Po dokončení těchto her se nic moc nedělo. Z této pohody nás vytrhla až svačina. Poté jsme měli opět čas na svoje hrátky. Obídek byl velmi vydařený, dostali jsme knedlíčky zalité borůvčičkovou omáčkou. Po nutném odpočinku nás čekaly 2 další etapičky CTH. F první z nich jsme si zahráli na zvířátka, tuto etapu vyhrál JUDYHO tým (promiň Luxi). V další etapě jsme museli uskutečňovat nadlidské výkony, proto vyhrál Kreklík. Dnes se David ukázal jako pravý policista a nevzal úplatek od Kreklíka a Luxe, ba naopak je potrestal prasetem. Večer nastala dlouho očekávaná překážková dráha, kterou vyhrál Judy. Dali jsme si výbornou rajskou s rýží, vyčistili si zoubky a šli spát.

Judy, Adam, Fíla, Váša (Kyblík)

 

 

 

 

 

 

Den 13.

 

            Do dnešního rána nás probudila Olča. Olča nás potrápila středně dlouhou rozcvičkou, po které jsme se nabaštili rohlíčku s marmeládou. Po snídani nám bylo oznámeno dosavadní pořadí CTH. Před závěrečnou etapou byl ve vedení Luxův tým, následoval tým Kreklíkův a na krásném třetím místě tým Grizzliho. Postupně jsme začali vyrážet na ttrať. Jako první vyrazil Grizzli. Po 30 minutách vyrazil Kreklík a za dalších 30 minut vyběhl Lux. První stanoviště, kam jsme měli dorazit, bylo kousek za „chatama“. Zde jsme dostali k vyluštění šifru a poté se dostávali k pokladu v uzavřené truhle. Na stromech bylo vyvěšeno 60 klíčů a my měli najít ten pravý. Druhé stanoviště bylo na kótě 450, kde nám byla předána další šifra a přečtena pověst o Rapšašském klášteře. Zde bylo úkolem dostat mnicha do kláštera. Mnicha jsme přehazovali přes větev stromu. Když byli mniši bezpečně v klášteře, vyrazili jsme si do tábora pro oběd. K obídku jsme již tradičně dostali sekanou s chlebem a okurkou. Jakmile jsme si trochu odpočali, vyrazili jsme na další stanoviště, které leželo na Nové Huti. Zde měl Luxův tým drobné potíže se zkratkou, ale na konec se asi po půlhodinovém trápení našli. Na tomto stanoviště čekali malý Hanz s Davidem, kteří si pro nás připravili střílení na terč a házení na kužely. Jakmile jsme zvládli tyto těžké úkoly, vyrazili jsme na stanoviště k Žabinci. Zde nás čekali Velký Hanz s Tomášem. Ti pro nás měli připravenou šifru, ve které nám vyšel Klikov. Poté jsme přírodními materiály plnili petlahve vodou. Jelikož zde bylo poslední stanoviště, tak nás čekal již jen návrat do tábora. Nejrychlejším v etapě byl Kreklíkův tým, 2. Luxův tým a třetí skončili Grizzlíci. V plnění úkolů byl nejlepší Luxův tým, 2. Kreklíci a na 3. místě tým Grizzliho. Hru jednotlivců letos vyhrál Áda, na 2. místě Kreklík a na 3. Justa. Po vyhlášení výsledků jsme již měli osobní volno, které každý využil po svém.

 

PS: šifry: 1. Eliška, 2. Justa, 3. Kreklík

      uzly: 1. Anička, 2. Justa, 3. Eliška

Lux, Fíla, Adam, Judy

 

 

 

 

 

 

 

Den 14.

 

            Dnes ráno nás svým líbezným hlasem vzbudila Lucka. Rozcvička byla celkem přiměřená. K snídani nám v kuchyni připravili chléb se sýrem. Po snídani jsme se dali do příprav táboráku a výjimečně nejubilejního 20. ročníku Her bez pranic. Zahájení začalo v 11 hodin a jakmile skončilo, spustil se déšť. Kvůli počasí jsme si museli dát chvíli pauzu, ale hned jak se vyjasnilo, začali jsme konečně soutěžit. Táborníci letos poskládali 6 týmů. Tuňáci, Mrkvičky, Petiovci, Haribosunaři, Rebelové a Borky. Sedmý byl tým vedoucích, který se jmenoval www. nadprummerni.cz. Disciplín bylo letos celkem 8. První byla disciplína Klackošťouch, kde jsme váleli klackem polínko. Druhou disciplínou byl Pneuhod. Zde Tuňáci porazili tým vedoucích. Třetí disciplínou byl Pneubarel. Po skončení 3 disciplín nás Majka s Andulkou zavolali na oběd. K obědu dnes byla již legendární svíčková. Oběd byl tak znamenitý, že se přejedl snad každý v táboře. Když jsme vytrávili, pustili jsme se znova do soutěžení. Po 3 disciplínách vedli Tuňáci a dokonce i nad vedoucíma. Ve 4. soutěži však neuspěli a tak se do vedení dostal tým www. nadprummerni.cz. Své vedení již udrželi a stali se absolutními vítězi. Vítězi mezi táborníky se stali Tuňáci, 2. Haribosunaři, 3. Borky (1. čistě ženský tým), 4. Petiovci, 5. Mrkvičky, 6. Rebelové. Po vyhlášení výsledků a předání cen jsme usedli k táboráku a pořádně si zabékali. Někteří z našich táborníků dokonce předvedli připravené scénky. Dále jsme také dostali pochvaly. Po 10. hodině šli malí spát a ostatní ještě chvíli zůstali u táboráku.

Lux

 

 

 

 

 

 

15. Den

 

            Tak je to opět tady. 14 dní uteklo jako voda a tábor je za námi. Všichni jsme si to tu letos užili a určitě budeme dlouho vzpomínat. K snídani jsme dostali rohlík s marmeládou. Posilněni snídaní, dali jsme se všichni do úklidu. Po uklizení stanů a tábořiště, dostali jsme svačinu na cestu. Poté jsme se již jen všichni rozloučili a Ondra nám k tomu krásně zahrál na kytaru a zazpíval. Doufejme, že se zde příští rok opět v hojném počtu sejdeme. Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se letošního tábora zúčastnili, hlavně našim skvělým kuchařkám, které tak znamenitě vařily.

Lux