Akce 2011

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru

 

 
 
 

20 minut po silvestrovské půlnoci na návsi za kostelem jsme nejen s místními turisty vypálili první raketu nového roku.

 

1.1. 2011 v 10.00 hodin jsme si po srazu na návsi u kostela vyšlápli na již dlouhodobě tradiční novoroční vycházku spolu se členy a sympatizanty TOM „Práčata“ Rapšach.

Kdo všechno byl?

Anička, Radka a Fanda Círalovi, Lidka a Homi Homolkovi, Eliška, Helča, Honza a Fanda Kreklovi, Lucinka, Ondrášek, Péťa, Johana a Martin Machačovi, Zuzanka, Petra a Ráďa Šebestovi, Rozárka, Martina a Štěpán Šikrovi, Irča a Břéťa Šimralovi a Majka a Kája Snětinovi.

 V Pekle jsme si opekli buřty a moc jsme si na prvních letošních pochutnali!

Do nového roku jsme si popřáli všechno nejlepší!!!

 

FOTOGALERIE

 
       
 

 
       
 

 
 
 

 

 

 

FOTOGALERIE

29.1. vyrazilo 14 polárníků – členů našeho turistického oddílu – dobýt na běžkách severní ledový pól. Bylo krásně – sluníčko se odráželo v krystalcích ledu, všechno zářilo, a docela slušně mrzlo. Kromě Majky a Míry nebyl asi nikdo, kdo by se blíže neseznámil s umrzlým sněhem, někteří i mockrát. I já jsem po dlouhé době zas na lyžích hodil tlamku, ale dopadl jsem z výšky a tvrdě na úplně jinou část těla... Ale docela jsme to všichni zvládali a došli podstatně dál, než v předchozích letech.

Pól byl dobyt přesně ve 12:00 hodin. Sundali jsme běžky, zkusili si, jaké to je „jdu na sever – a už jdu na jih“ a pak Franta s Mírou rozdělali oheň, Majka donesla další dřevo, já nařezal klacky na opékání, takže se k ohni začali zvolna trousit další polárníci, protože žádná větší práce už nehrozila...

Opekli jsme buřtíky, najedli se a napili, a asi po necelé hodině jsme vyrazili na zpáteční cestu, protože na pólu už začínala být fakt zima. Užili jsme si trochu adrenalinu ve chvíli, kdy jsme přecházeli lávku přes Dračici, která je široká asi 60 cm, bez zábradlí, houpe se, a na lyžích to není nic moc...

Domů jsme dorazili těsně po půl druhé, sice trochu unavení, ale celkem zachovalí. Jen Lidka si při sjezdu do střelnice při pádu utrhla nehet, a Tedýs si na zpáteční cestě zlomil botu – utrhla se mu podrážka kromě toho kousku, co drží ve vázání, a tak se potácel k domovu „obutý – neobutý“.

Byla to moc krásná výprava a určitě si ji všichni užili – díky všem, byli jste skvělí!

PS. Ujeli jsme sice jen něco přes 7 kilometrů, ale nohy mě bolí jako po padesáti...

Kája

Kdo všechno byl?

Anička, Fanda a Franta Círalovi, Janča Ferencová, Lidka Homolková, Tom Horník, Pepča Mikudim, Tedýs Pytel, Justýnka Schiendlová, Zuzi, Ráďa a Míra Šebestovi, Majka a Kája Snětinovi

 

       
 

3.2. vyznavači a vyznavačky zimních sportů a radovánek z řad našich žáků a žákyň I. stupně (zájemci z 3. – 5. třídy) a II. stupně (zájemci z 6. – 9. třídy) oslavili konec I. pololetí zdravým a aktivním pohybem – vypravili se do mírně vlnitého terénu školního sadu, pozemku, dvora a dalších přilehlých území a lokalit v rámci již tradičního závodu Bílou stopou kolem školy.

Této naší nejvýznamnější v zimním období školní sportovní akci předcházela především technická příprava – zkoušení bot a na základě toho následný výběr lyží, a to vše bylo pečlivě evidováno a dokumentováno. Někteří závodníci a závodnice navíc pilovali svou fyzičku i techniku jízdy při sobotní výpravě organizované našimi místními turisty (29.1) – dobytí severního ledového pólu (na běžkách) nebo v rámci rodinných sněžných výprav. Také jsme vybudovali asi deset metrů dlouhý násep (z nejblíže situovaného přírodního sněhu), který se stal klíčovým pro propojení celé trasy.

Hoši z I. stupně a dívky z obou stupňů zdolávali jedno kolo a závodníci z II. stupně dvě  kola tratě v prostoru start/cíl poblíž bočního vchodu – podél živého plotu směr hlavní vchod do budovy školy – podél živého plotu směr školní sad – zatáčkami a rovinkami směr 1 500 mm až 1 700 mm převýšení před ohradou s chovem drobného domácího hrabavého ptactva – podél plůtku s chovem drobného domácího hrabavého ptactva – zatáčka kolem školního pozemku – kolem kolostavu směr cíl.

Po úvodní instruktáži o trase, jejích úskalích, správné technice a bezpečné jízdě, ohleduplném chování diváků a divaček a kontinuální způsobu výměny bot a lyží, se na trať vypravili mladší závodníci a závodnice a po nich starší (rozděleni do jednotlivých kategorií).

Nejkritičtějším místem se pro většinu běžkařů a běžkařek stalo výše uvedené v plánu trasy převýšení: pro některé bylo téměř nepřekonatelnou překážkou (s dopomocí větší či menší stoupali výš a dál) – nikdo to nevzdal!!!  Zdatní je zvládali s nadhledem, a stejně tak systematicky zdolávali úseky rovné v nekonečných sněhových pláních školního sadu a taktéž i rychlejší v prostoru start-cíl.

I přihlížející a nesoutěžící se nenudili: někteří své favority povzbuzovali, a tak je hecovali k nejlepším výkonům a další si užívali v hrátkách a dovádění ubývajícího sněhu. Počasí nám přálo – sluníčko svítilo a hřálo.

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím

za skvělé výkony na náročné trati  

a vítězům a vítězkám gratulujeme!!!

Děkujeme celému organizačnímu týmu

za uspořádání Bílé stopy 2011!!!

Těšíme se zase za rok!!!

 

VÝSLEDKY

 

FOTOGALERIE

 

 

 

 
       

 

 

 

 

 

FOTOGALERIE

13.3. uspořádal turistický oddíl „Práčata“ spolu s naší základkou dětský maškarní karneval v sálu pizzerie Panský šenk v Tušti (14.00 – 17.00 hodin).

Opět jsme si zatančili v rytmu známých a osvědčených pecek i nových světových a českých hitů, zadováděli jsme si při hrách a soutěžích a zažili štěstí i štěstíčko v tombole. A na song „Jede, jede mašinka“ jsme opět, jako každoročně, procestovali celý taneční sál a přísálí! K tanci a poslechu nás doprovázel jako vždy náš oblíbený DJ Davy David Macho!

 Pro nápaditější kreace a zdařilejší výkony na tanečním parketu a při hrách jsme se posilňovali mlsáním bonbonků za odměnu vysoutěžených a vybojovaných za zručnost, přesnost, chuť si i zasportovat a taktéž ukusováním sladkých perníčků známých i roztodivných tvarů, barev a hlavně chutí: motýlů a motýlků, rybek, budíků, aut, džbánků, panenek, kytiček, váziček, srdíček, ptáčků, muchomůrek, jablíček, hrušek, loděk, košíčků, kočiček, pejsků, sluníček,…

A jaké masky jsme potkávali na tanečním parketu a v přilehlých prostorách?

Berušku, pastýřku, bohyně Afrodité a Kiu, odrostlá dvojčata, brankáře Čecha, vojáka ze zásahovky, tygříka, Mařenku a Jeníčka, paní doktorku, cowgirl, princezny a princezničky, víly, piráty a pirátky, tanečnici Jasmínu, včelku Máju, čarodějky a čaroděje, ninju, beránka, motýlka, kočičku, myšičku, čerta, břišní tanečnice, Havajky, indiána, klauna, oslíka,… tedy obdivuhodných čtyřicet.

A kterých her a soutěží jsme se zúčastnili?

Nakrm nenasytného kocoura aneb hoď míčkem do huby, doprav kuličku do díry v trojúhelníku aneb dej pozor nad děravými propastmi, zatanči si ve dvojici na vítězství aneb udrž míček mezi čelíčkem svým a svého tancpartnera či své tancpartnerky, na lyžích ve dvou vpřed aneb střídej rytmicky levou-pravou, přejdi bažinu aneb krok-sun-krok,  tancuj s ostatními na prvního aneb nešlápni vedle, miř a tref aneb hoď kroužek na kolík. Do tance a soutěží se s chutí spolu s dětmi zapojili také jejich rodiče.

A co jsme vyhrávali v tombole? Sladkosti a cukrovinky – lízátka, bonbony Haribo, čokolády s oříšky, příchutěmi a jednu holandskou ve tvaru sovy aj., hračky – figurky Disney, nafukovací třpytivý či veselý krab, tučňák, bublifuk, puzzle – hasiči, Spiderman a mnohé jiné, psací a kreslicí potřeby – pastelky, gelovky a také šampony,…

Měli jsme také možnost zakoupit si balonky s logem školy nasazené na umělohmotnou tyčku.

Všechny masky při závěrečném defilé obdržely za odměnu pamětní lístek a tradiční sladké velkosrdcaté perníkové mámení taktéž vytvořené v cukrářskoperníkářské dílně naší školní družiny.

 

Děkujeme Pizzerii Panský šenk za pohostinné zázemí!!!

Děkujeme našemu DJ Davymu Davidovi Machovi za skvělou hudbu!!!

Děkujeme našemu cukrářskopekařskému týmu za medové perníky a perníčky!!!

Děkujeme za rozmanitou a bohatou tombolu!!!

Děkujeme všem maskám za pestrý taneční rej!!!

Děkujeme všem organizátorům za zdárný průběh karnevalu!!!

 

       

 

27.3. se všichni nominovaní závodníci a závodnice zúčastnili Středočeské ligy turistického závodu (TZ) v Kralupech nad Vltavou, a tak jsme zahájili své soutěžní usilovné tažení v přípravě na klíčová postupová kola TZ.

 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci školy a oddílu

a k ocenění jejich píle, úsilí a vytrvalosti jim gratulujeme!!!

Děkujeme dospěláckému doprovodu!!!

 

FOTOGALERIE

 

VÝSLEDKY

 

       

 

28.3. uspořádal náš TOM „Práčata“ od 13.30 hodin již dlouho toužebně očekávanou, tradiční a oblíbenou soutěž uzlujeme s turisty (kategorie „velcí“ a „malí“)  a šifrujeme s turisty (kategorie „velcí“).

 

Výsledky „velcí“ – uzlování

 

Výsledky „velcí“ – šifrování

 

Výsledky „velcí“ – celkem

 

Výsledky „malí“ – uzlování

 

FOTOGALERIE

 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony a

všem na stupních vítězů gratulujeme!!!

 

       

 

30.3. zorganizoval náš  TOM „Práčata“ od 14.30 hodin již tradiční soutěž šifrujeme s turisty (kategorie „malí“).

 Mistr šifer – malí (2011)

 

1.      místo Péťa Machač

2.      místo Vikča Stumbauerová

3.      místo Zuzanka Šebestová

4.      místo Karolínka Houhová

5.      místo Lucinka Klimentová

 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a umístivším se stupních vítězů gratulujeme!!!

 

       
 

8.4. se od 9.00 hodin uskutečnilo již tradiční, a tak i zároveň dlouho očekávané místní kolo turistického závodu Mistrovství III. stupně – „Pohár Vitorazska“, opět s možností postupu – tentokrát do Borotína na Mistrovství Jihočeského kraje II. stupeň (sobota 16. dubna). Do bojů o postup opět zasáhli také žáci a žákyně ze ZŠ České Velenice.

Samotnému závodu předcházela poctivá a svědomitá příprava jak v rámci vhodných témat ve výuce (např. tělesné výchovy, prvouky, přírodovědy, vlastivědy) tak i v činnosti turistického oddílu „mladší“ a „starší“ nebo v týmu pod vedením pana Míry Šebesty. Rádce závodníka pomohl při samostudiu či týmové přípravě – taktéž informační nástěnka na I. stupni.

Soutěžící byli před závodem rozděleni do kategorií podle věku a pohlaví – soutěžili pouze jednotlivci.

Více informací také na http://www.turisticky-zavod.cz/index.php?page=terminova_listina

a http://rapsach.cz/tom/tz_2011.htm a http://rapsach.cz/tom/3_cp.htm

Připomněli jsme si, že postup na závody Českého poháru a na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anna Círalová, mladší žákyně, Magdalena Oušková, mladší žákyně, František Círal, starší žáci, Radek Šebesta, starší žáci.

V našich podmínkách jsme závodili od startu (školní dvůr) směr školní sad, školní hřiště (vzadu), pole a les za školou a zpět od Spáleniště do cíle (školní dvůr).

Trasy byly vytyčeny tři – „červená“ (dorostenecké a dospělé kategorie) a „bílá“ (mladší a starší žákovské kategorie) a „modrá“ (nejmladší žákovské kategorie).

Změny se týkaly důsledného odlišování trasy nejmladších žákovských kategorií modrou barvou (včetně modrého podkladu testových otázek) a také např. změnou značení azimutových úseků.

 
       

 

9.4. se všichni nominovaní závodníci a závodnice zúčastnili Středočeské ligy turistického závodu (TZ) v Českém Brodu (kvůli nepřízni počasí přeloženo z 19.3.)

 

Výsledky

 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci školy a oddílu

a k ocenění jejich píle, úsilí a vytrvalosti jim gratulujeme!!!

Děkujeme dospěláckému doprovodu!!!

 

 

 

 

 

 

10.4. jsme zasáhli na Mistrovství Kraje Vysočina (II. stupeň) v Pacově do bojů  o další postup na závody Český poháru.

Připomněli jsme si, že postup na závody Českého poháru (Pacov, Orlová, Rapšach) a na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anna Círalová, mladší žákyně, Magdalena Oušková, mladší žákyně, František Círal, starší žáci, Radek Šebesta, starší žáci.

 

VÝSLEDKY

 

Počasí nám přálo, trať byla náročná a všichni jsme se snažili!!!

A organizace závodu skvělá – děkujeme pořadatelům!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIE

 

VÝSLEDKY

16.4. jsme zasáhli na Mistrovství Jihočeského kraje (II. stupeň) v Borotíně do bojů  o další postup na závody Český poháru.

Připomněli jsme si, že postup na závody Českého poháru (Pacov, Orlová, Rapšach) a na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anna Círalová, mladší žákyně, Magdalena Oušková, mladší žákyně, František Círal, starší žáci, Radek Šebesta, starší žáci.

 

Počasí nám přálo, trať byla náročná a všichni jsme se snažili!!!

A organizace závodu skvělá – děkujeme pořadatelům!

 

Turistický závod – naši postupující

na 1. závod Českého poháru v Pacově (7.5.)

na 2. závod Českého poháru v Orlové (21.5.)

a 3. závod  Českého poháru v Rapšachu – Tokániště (4.6.)

  1. Zuzka Šebestová

  2. Míša Kováčová

  3. Vikča Stumbauerová

  4. Péťa machač

  5. Fanda Ouška

  6. Zbynďa Schicker

  7. Anička Círalová

  8. Justa Schiendlová

  9. Hanka Kováčová

  10. Sára Herzogová

  11. Váša Pšenička

  12. Míra Plch

  13. Verča Oušková

  14. Fanda Círal

  15. Ráďa Šebesta

  16. Adýs Janeček

  17. Honza Adam

  18. Tedýs Pytel

  19. Verča Herzogová

  20. Anička Ďuchová

  21. Michal Kliment

  22. Fanda Maxa

  23. Fanda Círal st.

  24. Míra Šebesta

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

a za příkladnou reprezentaci školy a oddílu

a postupujícím přejeme hodně úspěchů v soupeření o Český pohár

 v Pacově, v Orlové a u nás na Rapšachu – Tokáništi!!!

Děkujeme dospěláckému doprovodu!!!

 

       

 

18.4. zorganizoval náš TOM „Práčata“ pro všechny malé a velké již 17. ročník kuličkiády, a to na od 13.45 hodin na školním dvoře a na plácku u školního sadu.

 

Výsledky kuličkiády 2011 („velcí“)

1.      místo Míša Kanděrová

2.      místo Kikča Šímová

3.      místo Ráďa Polák

a další v pořadí: Fanda, Eliška, Péťa, Justa, Mates, Tedýs, Lidka, Tom, Ráďa Š., Janča, Míša M., Radim, Váša.

 

Výsledky kuličkiády 2011 („malí“)

1.      místo Terezka Žahourová (finále: 7 kuliček z 15)

2.      místo Zuzka Uhrínová (finále: 5 kuliček z 15)

3.      místo Dan Ivanov (finále: 3 kuličky z 15)

Další soutěžící: Vikča Stumbauerová, Pája Mikl, Kubík Střítecký, Zuzanka Šebestová, Nikolka Ginzelová, Markétka Střítecká, Péťa Machač, Milánek Vaňátko a Denísek Ferenc.

 

Zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony a umístivším se stupních vítězů gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

 

VÝSLEDKY

 

       

 

Bohužel mi uprostřed závodu došla baterie ve foťáku, takže další fotky od Radky budou v pondělí.

 

 

FOTOGALERIE

7.5. zasáhla naše výprava závodníků a závodnic do bojů o postup na Mistrovství ČR v Pacově – TZ I. stupně – 1. závod Českého poháru.

Připomněli jsme si, že postup na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anna Círalová, mladší žákyně, Magdalena Oušková, mladší žákyně, František Círal, starší žáci, Radek Šebesta, starší žáci.

Medailová umístění:

1. místo    Nžky               Zuzka Šebestová

1. místo    SŽci                Ráďa Šebesta

1. místo    Muži B            Fanda Círal

3. místo    Bílý pohár – soutěž žákovských kategorií

Počasí nám přálo, trať byla náročná a všichni jsme se snažili!!!

A organizace závodu skvělá – děkujeme pořadatelům!

 

Turistický závod – naši noví postupující na Mistrovství ČR (Kralovice)

 

Zuzka Šebestová, nejmladší žákyně

Fanda Círal, muži B

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

a za příkladnou reprezentaci školy a oddílu

a postupujícím přejeme hodně úspěchů

 v soupeření na Mistrovství ČR v Kralovicích!!!

Děkujeme dospěláckému doprovodu!!!

 

       

 

16.5. zorganizoval v tělocvičně naší školy TOM Práčata již tradiční nejen míčování s turisty (od 13.45 do 14.45 hodin) pro všechny děti z I. a II. stupně.

Soutěžní disciplíny: mosty, strážce kuželky, zvířecí štafety, na čísla s míčem, štafety s medicinbalem a závody trojic. Soutěžila čtyři smíšená šesti až sedmičlenná družstva.

 

Výsledky míčování s turisty 2011

 1. místo: Váša Pšenička, Tom Horník, Pepča Mikudim, Míša Kica, Janča Ferencová, Anička Záhorovská, Terka Žahourová

2.-3. místo: Fanda Círal, Péťa Voříšek, Anička Círalová, Justa Schiendlová, Lidka Homolková, Kuba Gorol

2.-3. místo: Denisek Ferenc, Ráďa Šebesta, Adýs Janeček, Zuzanka Šebestová, Péťa Machač, Eliška Kreklová, Beník Ferenc

4. místo: Ráďa Polák, Tedýs Pytel, Milánek Vaňátko, Kuba Střítecký, Honza Kříž, Dan Ivanov

 

Všem zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony a umístivším se na stupních vítězů gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

 

       

 

 

FOTOGALERIE

21.5. zasáhla naše výprava závodníků a závodnic do bojů o postup na Mistrovství ČR v Orlové – TZ I. stupně – 2. závod Českého poháru.

Připomněli jsme si, že postup na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anna Círalová – mladší žákyně, Magdalena Oušková – mladší žákyně, František Círal – starší žáci, Radek Šebesta – starší žáci, Zuzka Šebestová – nejmladší žákyně, František Círal st. – Muži B.

 Počasí nám přálo, trať byla náročná a všichni jsme se snažili!!!

A organizace závodu opět skvělá – děkujeme pořadatelům!!!

 

Medailová umístění:

1. místo SŽci Ráďa Šebesta

3. místo SŽci Fanda Círal
2. místo Muži B Fanda Círal
6. místo Bílý pohár – soutěž žákovských kategorií

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony a za příkladnou reprezentaci školy a oddílu a postupujícím přejeme hodně úspěchů

 v soupeření na Mistrovství ČR v Kralovicích!!!

Děkujeme dospěláckému doprovodu!!!

 

       
 

4.6. zasáhla naše výprava závodníků a závodnic do bojů o postup na Mistrovství ČR u nás v domácím prostředí na Rapšachu-Tokániště  – TZ I. stupně – 3. závod Českého poháru.

Připomněli jsme si, že postup na Mistrovství ČR (Kralovice 18.6.) má již zajištěn díky svým předešlým skvělým výkonům Anička Círalová (mladší žákyně), Magdalenka Oušková (mladší žákyně), Fanda Círal (starší žáci), Ráďa Šebesta (starší žáci), Zuzanka Šebestová (nejmladší žákyně) a František Círal st. (Muži B).

Více na http://www.rapsach.cz/tom/3_cp.htm

 

Počasí nám přálo, trať byla náročná a všichni jsme se snažili!!!

 

Medailová umístění:

 

1. místo ZUZANKA ŠEBESTOVÁ (nejmladší žákyně)

1. místo RÁĎA ŠEBESTA (starší žáci)

3. místo MAGDALENKA OUŠKOVÁ (mladší žákyně)

 

1. místo BÍLÝ POHÁR – soutěž žákovských kategorií

 
 

Turistický závod – VŠICHNI naši postupující závodníci a závodnice

na Mistrovství ČR (Kralovice)

 

Nejmladší žákyně:

Zuzanka Šebestová

Míša Kováčová

Nejmladší žáci:

Péťa Machač

Mladší žákyně:

Magdalenka Oušková

Justýnka Schiendlová

Anička Círalová

Mladší žáci:

Váša Pšenička

Starší žáci:

Ráďa Šebesta

Fanda Círal

Honzík Adam

Adam Janeček

Mladší dorostenky:

Verča Herzogová

Anna Ďuchová

Mladší dorostenci:

Míša Kliment

Starší dorostenci:

Fanda Maxa

Muži B:

František Círal

 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za skvělé výkony

a za příkladnou reprezentaci oddílu, školy a regionu!!!

Postupujícím přejeme hodně úspěchů  v soupeření na Mistrovství ČR v Kralovicích!!!

Děkujeme všem našim sponzorům!!!

Děkujeme všem našim pořadatelům a rozhodčím a dospěláckému doprovodu !!!

 
       

 

11.6. spolupořádal náš TOM Práčata Rapšach oslavy Dne dětí  v MAGNĚ CARTECH s následujícím programem:

1. Prohlídka firmy Magna Cartech.

2. Hry a soutěže v režii našeho oddílu (9.00 – 11.00 hod.)

- zrcátkovid (jdi po vytčené trati podle „periskopu“)

- gumicuk (vyběhni a natáhni tělem gumové lano co nejdále)

- koule (projdi trasu po náhradních „podrážkách“)

- lyže (vyjdi si na krátkou túru ve dvou)

- špalky (projdi trasu po jiných náhradních „podrážkách“)

- pedallo (uchop hůlky, vystoupej na dvojkola a vpřed).

3. Prezentace výcviku a umu záchranářských pejsků: poslušnost, překážky, vyhledávání osoby pod troskami.

4. Ukázky hasičské a vojenské techniky: hasičský vůz, osvěžující sprška vody z hasičské hadice zakončené proudnicí.

5. Skákací hrad, trampolína, skluzavka, šlapací autíčka, stolní fotbálek, malování na obličej, opékání buřtíků, malování na chodník, občerstvení, pamětní lístek, balíček odměn.

Počet účastníků jsme odhadli na úctyhodných 225!!!

 

Počasí nám přálo a děti s rodiči si vše dosyta užili!

Děkujeme našim dětským a dospěláckým pořadatelům!

 

FOTOGALERIE

 

 

       
 

15.6. ukončil od 13.30 do 15.00 hodin v svou přípravnou misi k účasti na TZ – Mistrovství ČR v Kralovicích – tým závodníků a závodnic z řad našich žáků a žákyň pod vedením našeho trenéra pana Míry Šebesty.

Naši sportovci a sportovkyně nadále zvyšovali svou fyzickou kondici před tímto vrcholovým závodem – promýšleli strategii a taktiku a zejména zdokonalovali své vědomosti a dovednosti v následujících disciplínách a odbornostech TZ: hod míčkem na cíl, plížení, uzlování, testové otázky – dřeviny, topografické a turistické značky, kulturně poznávací činnost a také odhad vzdálenosti.

Děkujeme všem, kdo vytrval v přípravě na vrchol sezóny v TZ!!!

Trenére, děkujeme!!!

 
       
 

18.6. zasáhla naše výprava závodníků a závodnic do bojů o nejlepší umístění na Mistrovství ČR TZ v Kralovicích.

 

Soupiska našich reprezentantů a reprezentantek na Mistrovství ČR v Kralovicích

 Nejmladší žákyně: Zuzanka Šebestová a Míša Kováčová

Nejmladší žáci: Péťa Machač

Mladší žákyně: Magdalenka Oušková, Justýnka Schiendlová a Anička Círalová

Starší žáci: Ráďa Šebesta, Fanda Círal, Honzík Adam a Adam Janeček

Mladší dorostenky: Verča Herzogová

Mladší dorostenci: Míša Kliment

Muži B: František Círal

 

Počasí nám moc nepřálo, ale nezmokli jsme, trať byla náročná a všichni jsme se snažili, i když to vždycky úplně nevyšlo. Tak snad za rok!!!

 

Medailová umístění:

Zuzka Šebestová - bronz z MČT

Zuzka Šebestová - zlato v ČP TZ 2011

Ráďa Šebesta - zlato v ČP TZ 2011

Franta Círal - bronz v ČP TZ 2011

Bílý pohár ČP TZ 2011 - 3. místo z 32 oddílů

 

Děkujeme všem našim závodníkům a závodnicím za skvělé výkony a za příkladnou reprezentaci oddílu, školy a regionu!!!

Děkujeme všem našim sponzorům!!!

Děkujeme našemu trenérovi!!!

Děkujeme celému našemu realizačnímu dospěláckému týmu!!!

 
       
  V pátek 24. a v sobotu 25.6. jsme stavěli tábor.

DÍKY VŠEM POMOCNÍKŮM!!!

FOTOGALERIE

 
       
 

29.6. zorganizoval náš TOM „Práčata“ již tradiční turnaj ve vybíjené o dort Tomíků, a to od 13.00 hodin na školním hřišti.

 

Výsledky O dort Tomíků 2011

1. místo družstvo ve složení:

Péťa Machač, Tom Horník, Dan Obst, Tedýs Pytel, Anička Záhorovská, Daník Karl a Pája Mikl

 

2. místo družstvo ve složení:

Váša Pšenička, Zbynďa Schicker, Justa Schiendlová, Beník Ferenc, Dan Ivanov, Dušan Herzog a Lukášek Herzog

 

3. místo družstvo ve složení:

Fanda Círal, Anička Círalová, Denísek Ferenc, Milánek Vaňátko, Terka Žahourová a Filip Ginzel

 

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a stanuvším na stupních vítězů gratulujeme!!!

Děkujeme p. uč. Anně Novákové za vynikající dortíky!!!

 
       
  LETNÍ TÁBOR "DRAČICE 2011"

Bylo nás 42 dětí a 14 dospělých, a byl to opět krásný tábor. Žádná zranění, žádné nemoci, žádné konflikty...

DÍKY VŠEM!

 
       
  KOLA 2011

Tentokrát kolem Velkého Ratmírova díky Fajovic dvojčatům... Bylo to krásné a viděli jsme toho spoustu.

Bylo nás v průměru 12, někdy víc, někdy míň...

 
       
  BOURÁNÍ TÁBORA 2011

Děkujeme všem, kteří se podíleli na bourání a úklidu letošního tábora.

Byli to: Radka, Anička a Fanda Círalovi, Helča a Fanda Kreklovi, Janša Kepková, Martin Kvapil, Martin Čech, Ondra a Štěpán Šikrovi, Rosťa Šíp a jeho dodávka, Honza a Lux Havlovi, Kája Snětina a alespoň na chvilku Dejv a Ondra Machovi. Snad jsem na nikoho nezapomněl!

DÍKY!

 
       

 

3.9. se výprava našich závodníků a závodnic zúčastnila Mezinárodního mistrovství turistického závodu v Palkovicích.

 Naše výsledky:

1. místo Zuzka Šebestová - Nžky

9. místo Míša Kováčová - NŽky

10. místo Péťa Machač - NŽci

3. místo Anička Círalová - MŽky

1. místo Ráďa Šebesta - SŽci

5. místo Fanda Círal - SŽci

3. místo Franta Círal - MB

 

K dosaženým výsledkům gratulujeme!!!

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci regionu, školy a oddílu!!!

 

       

 

17.9. se výprava našich závodníků a závodnic zúčastnila Mistrovství turistického závodu (štafety) v Bílovci.

 

Výsledky Mistrovství turistického závodu (štafety) v Bílovci 2011

 

5. místo Zuzka Šebestová, Justa Schiendlová, Anička Círalová (žákyně)

1. místo Ráďa Šebesta, Adam Janeček, Fanda Círal (žáci)

13. místo František Círal, Martin Sedláček, Miroslav Šebesta (muži)

 

K dosaženým výsledkům gratulujeme!!!

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci regionu, školy a oddílu!!!

 

       

 

1.10. se výprava našich závodníků a závodnic zúčastnila Mistrovství turistického závodu (smíšené dvojice) v Kralupech nad Vltavou.

 

Výsledky:

Kategorie do součtu 30 let - 33 dvojic

 3. místo Zuzka Šebestová, Ráďa Šebesta

13. místo Anička Círalová, Fanda Círal

Kategorie do součtu 70 let - 31 dvojic

18. místo František Círal, Verča Herzogová

24. místo Simi Prokešová, Tom Trsek

Kategorie do součtu nad 70 let - 9 dvojic

8. místo Gabriela Círalová, Martin Sedláček

 

K dosaženým výsledkům gratulujeme!!!

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci regionu, školy a oddílu!!!

 

       
  VÝPRAVA NA KLEŤ
TOM 2402 „PRÁČATA“ RAPŠACH
7. 10. – 9. 10. 2011
Minisraz jihočeských tomíků

Podrobnosti jsou ZDE

FOTOGALERIE

 
       
 

15.-16.10. se výprava našich závodníků a závodnic zúčastnila "Pacovského dovádění" v Pacově.

 

Výsledky:

Nejmladší žákyně - 14 závodnicc

 1. místo Zuzka Šebestová

Mladší žákyně - 11 závodnic

1. místo Anička Círalová

Starší žáci - 11 závodníků

1. místo Ráďa Šebesta

5. místo Fanda Círal

Muži - 33 závodníků

9. místo František Círal

 

Večer a částečně i v noci ještě všichni absolvovali noční výsadek, poseděli u ohně s dobrou muzikou a moc si to užili!

 

K dosaženým výsledkům gratulujeme!!!

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci regionu, školy a oddílu!!!

 
       

 

6.11. zorganizoval náš TOM „Práčata“ na místním hřišti SK Rapšach od 14.00 hodin pro všechny zájemce a zájemkyně, přívržence a přívrženkyně, nadšence a nadšenkyně vzdušného dračího létání, vznášení a kroužení 11. ročník drakiády.

Svou obnovenou premiéru na naší drakiádě zažil ORI drak – AIKO, který byl zkonstruován podle návrhů mistra Chen Hong Minga, který je velmi populární mezi pouštěči draků po celém světě. Bohužel ani letos nevzlétl.

Draci hned od začátku v silném větru postupně vystoupali do strmých výšin a vznášeli se nad hlavami asi pěti desítek zúčastněných dospěláckých a dětských

členů dračích týmů.

Do největší výšky dostal svého draka zcela jednoznačně Fanda - chvílemi drak ani nebyl vidět. Gratulujeme!

Draků bylo, mimochodem, letos víc než dvě desítky, a jen někteří ulétli definitivně, mezi nimi i Kájův, který zatím zdobí lípu za kostelem...

Děkujeme všem zúčastněným za výdrž a za stoupavé výkony a popřejme si tentokrát méně větru do dračích vznášedel zase za rok!!!

 

FOTOGALERIE

 

       

 

5..11. se výprava našich závodníků a závodnic zúčastnila „1. závodu Středočeského poháru TZ“ v Českém Brodě.

Výsledky:

Nejmladší žákyně – 5 závodnic: 3. místo Zuzanka Šebestová

Mladší žákyně – 5 závodnic: 2. místo Anička Círalová

Starší žáci – 8 závodníků: 1. místo Ráďa Šebesta, 2. místo Fanda Círal

Ženy B – 4 závodnice: 3. místo Gábina Círalová

Muži B – 9 závodníků: 1. místo František Círal, 9. místo Martin Sedláček

K dosaženým výsledkům gratulujeme!!!

Děkujeme všem zúčastněným za skvělé výkony

a příkladnou reprezentaci regionu, školy a oddílu!!!

 

FOTOGALERIE

 

       

 

17.11. jsme se vypravili na svůj oblíbený podzimní lov kešek do lokality Hojná Voda a hora Vysoká.

Bylo nás sedmnáct, a bližší podrobnosti najdete TADY.

 

Více také na http://rapsach.cz/tom/geo.htm

 

FOTOGALERIE

 

       
  14.12. se od 17.30 hodin uskutečnilo ve škole posezení na závěr roku s TOMÍKY spojené s promítáním videa nejen z tábora. Sešlo se nás, bohužel, jen devět.  
       

 

30.12. od 10.00 hodin uspořádal náš TOM Práčata již 27. ročník vánočního turnaje v líném tenise. A tak jsme si v čase všeobecného svátečního odpočinku a pojídání všelijakých dobrot protáhli svá tělíčka a zpevnili svalíčky.

Výsledky – líný tenis 2011

 

Všem zúčastněným soutěžícím děkujeme za skvělé výkony a stanuvším na stupních vítězů gratulujeme!!!

 

FOTOGALERIE

 

       

 

Na Silvestra jsme byli lyžovat v Karlstiftu.

Byli jsme jen čtyři, ale užili jsme si krásné počasí a pěkně upravenou sjezdovku...

 

       
  20 minut po silvestrovské půlnoci jsme spolu s místními turisty vypálili první raketu na návsi za kostelem.