Roky 1989-1991

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru

 

 
 
 

 
  A zase v Třeboni na hrázi Světa, na jarním pochodu "Okolo Třeboně". Faxový papír, termotiskárna, ZX Spectrum - tak vypadaly naše první diplomy.  
       
   
  Výprava na Kraví a Kuní horu do Novohradských hor. Málokdy jsme s sebou na vodu vozili fotoaparát, a tak tyhle fotky jsou jedny z mála, které z našich šesti putovních táborů po Lužnici máme.  
       
   
  Peřeje na Harachovce pod Táborem. Jez nad Lužničankou.  
       
   
  Rozděláváme oheň na tábořišti v Mláce. (Pro zasvěcené viz. "Zatracená ještěřice" nebo "...a bourák opodál".) Honza "Drak" na snímku "nemahruje", ale ty berle opravdu potřebuje - je totiž po operaci kyčle. Pauza na voleji před Soběslaví.  
       
   
  Výprava na kolech na Blockheide do Rakouska byla kromě toho, že jsme zmokli jak psi, zajímavá i tím, že se poprvé rozdávaly účastnické kartičky. Málokterá z nich se zachovala, protože byly tištěny na faxový papír pomocí starého dobrého počítače ZX Spectrum. "Staré" tábořiště u Dračice bylo na louce za bývalou statkovou pískovnou.  
       
   
  Po roce 1990 jsme přestali jezdit na Klepákův mlýn a nezbylo, než hledat vlastní tábořiště. Pro první dva roky jsme se spojili s junáckým střediskem z Roudnice nad Labem a začali pořádat tábory "na zelené louce". Nejprve v "áčkách" na zemi, pak přišlo prvních 6 stanů s podsadou... Pokračovala s námi i parta dětí ze Studené, která jezdívala na Klepák.  
       
   
  První zkušenosti s polní kuchyní byly trochu svízelné, ale vše se časem poddalo. Jo, a taky jsme byli potřetí na Lužnici, a zase bez foťáku...  
       
   
  V roce 1991 se v Roudnici nad Labem poprvé konala Memorial Air Show a my jsme nemohli chybět. To, co jsme nedoufali, že bychom mohli někdy vidět na vlastní oči, bylo najednou skutkem. Spitfiry, Hurricany, nebo B-25 Mitchell... ...a nebo naše piloty RAF, kteří bojovali v Bitvě o Anglii.