Tábor 2004

 

karel.snetina@j-hradec.cz


Domů Nahoru Hra 2004 malí Hra 2004 velcí Z kroniky

 

 

   

Všichni muži a ženy, práce a útrap se neobávající, pojďte s námi stavět železnici napříč Kanadou! Zaplatíme vám zlatem! Potřebujeme muže statečné, vytrvalé, dílu oddané, neboť jen s takovými dojdeme k cíli.

Hledáme geometry, inženýry, stavitele, dělníky, tuneláře, telegrafisty, železničáře. Hledáme, potřebujeme a dobře platíme každého, kdo má silné ruce a dobrou hlavu.

Nedozírné dálky, krajiny pusté, a přece tak bohaté a krásné čekají, až je železnice přiblíží civilizaci.

Budeme se probíjet pralesy. Prorazíme tunely v nebetyčných skalách, překleneme hluboká údolí a propasti smělými viadukty. Vysušíme bažiny, postavíme hráze a náspy, založíme železniční střediska tam, kde jen vlk vyje do ledové noci a loví medvěd.

Kdo by odolal? Kdo by váhal? Muži a ženy, hlaste se hned! První vlak do míst, kde zahájíme stavbu, odjíždí již za týden. Vagóny a silné lokomotivy jsou připraveny.

Pojďte! Pojďte s námi stavět Kanadskou pacifickou železnici! Je to podnik pro celé muže a ženy! Zasloužíte se o dílo, které bude obdivovat celý svět.

     

Motto:

  • „Dejte se na pochod, krok za krokem, pražec za pražcem, kolej za kolejí, do kraje lesů, vod a propastí, abyste se naučili být vytrvalí, trpěliví a průbojní.“